glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Donaţie pentru maternitatea din Hațeg

Secţia de Neonatologie a Spitalului Orășenesc din Hațeg va primi aparatură medicală de peste 82.000 de lei din partea Organizației „Salvați copiii”

Maternitatea va fi dotată cu o lampă de fototerapie, o lampă UV pentru microfloră, un neopuff, un analizor, un balon reanimare și un pulsoximetru. Inițiativa organizației umanitare face parte dintr-un plan amplu de dotare a maternităților din Regiunea de Vest. Potrivit reprezentanților „Salvați copiii”, această regiune se remarcă atât prin numărul mare de cazuri pe care le tratează, cât și prin discrepanța dintre județe. În timp ce județul Hunedoara are o rată a mortalității infantile sub media națională, de 5,9 la mia de copii născuți vii, Caraș-Severin are o rată sever ridicată, de 10,4 la mie. Județul Arad înregistrează o rată a mortalității infantile de 6,2 la mie, iar Timișul, de 7,5 la mie, în condițiile în care maternitățile din Timișoara deservesc mai multe județe.

Situație critică

„Salvați copiii” a demarat un plan complex de dotare a secțiilor de terapie intensivă neonatală din țară, unde aparatura medicală precară, acolo unde nu lipsește cu desăvârșire, îngreunează munca medicilor și duce la adevărate drame: prematuri care nu supraviețuiesc pentru că nu s-a găsit pentru ei un incubator disponibil. Spitalele din regiunea de vest care vor beneficia de aparatură medicală au fost selectate în urma unor analize și din datele primite de la medici.
„Situația maternităților din România rămâne una critică și avem situații în care medicii pierd timp prețios încercând să găsească un loc liber într-o secție de terapie intensivă neonatală superior dotată. Este o dramă pe care o împărtășesc deopotrivă părinții și medicii. «Salvați Copiii» a decis să pună în aplicare un plan de măsuri urgente și, în urma consultărilor cu medicii, să doteze secțiile de terapie intensivă neonatală unde prematurii pot fi salvați”, a declarat președintele executiv al organizației „Salvați copiii”, Gabriela Alexandrescu.
Pe lângă Spitalul din Hațeg, aparatura medicală donată de „Salvați copiii” va ajunge la maternități și secții de terapie intensivă neonatală din alte șase spitale din regiunea de vest: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara – Maternitatea Odobescu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă și Spitalul Județean de Urgență Reșița.

Back to top button
Close
Close