glasul-hd.ro Web analytics


Actualitate

Divers(iuni). Viceprimarul Devei Răzvan Mareș cere demisia directorului tehnic al Primăriei

Viceprimarul Devei Răzvan Mareș a cerut, în ședința de Consiliu Local de ieri, demisia directorului tehnic al administrației locale, Mircea Davidescu. Motivele invocate au fost două: existența țânțarilor și reparațiile făcute de Primărie în parcarea de la poalele cetății. În apărarea lui Davidescu a venit, însă, un consilier local al PSRO, partid condus de Răzvan Mareș, care a susținut că acesta nu are niciun motiv să își dea demisia.

 

Scandalul a început în Consiliul Local la punctul „Diverse”, atunci când viceprimarul Răzvan Mareș a luat cuvântul. Acesta i-a cerut actualului director tehnic al Primăriei – director tehnic adjunct pe vremea în care administrația locală era condusă „de facto” de Mareș – demisia, invocând două motive. „În aceste săptămâni am fost solicitat de foarte mulți cetățeni ai municipiului Deva și nu numai, pentru că am fost și la Cristur, pentru că este o mare problemă cu deratizarea. Angajamentul a fost a domnului director Davidescu. Domnule Davidescu, s-au făcut prost! V-ați asumat și v-am întrebat la momentul respectiv, dacă vă asumați acel contract. Ați spus că vi-l asumați. Deratizarea nu s-a făcut în toate zonele orașului și vă rog să fiți foarte atent la decontarea acelor lucrări. De asemenea, vreau să vă informez, domnule Davidescu, că tot sub oblăduirea dumneavoastră, parcarea de la Cetate, în momentul în care plouă se inundă stadionul. Aș mai avea să vă reproșez încă câteva lucruri, dar prefer să o fac direct domnului primar. Trebuie să îi aduc la cunoștință niște lucruri care se întâmplă sub oblăduirea dumneavoastră. Vă cer demisia de onoare!”, a spus Răzvan Mareș. În replică, Mircea Davidescu a suținut că nu își va da demisia, pentru că nu a făcut altceva decât să își facă treaba, explicând pentru consilierii locali situația. Mircea Davidescu 8520„Sunt un pic surprins de ceea ce îmi cereți. Referitor la parcare, acolo a fost o reparație, nu a fost un proiect de investiție. Noi avem în calcul obținerea fondurilor europene pentru acea zonă. Nu puteam pe această reparație să realizăm o scurgere a apelor pluviale pentru o suprafață așa mare. Doar am reparat. Este o reparație, și cred că dumneavoastră știți foarte bine lucrul acesta, sunt convins. Nu înțeleg care este vina mea. Referitor la deratizare, îmi asum și acum că a fost atribuit corect acest contract, lucru care trebuia să fi fost făcut mai demult. Contractul s-a desfășurat în condiții normale. Comisia de recepție a fost în teren în permanență. Ani la rând, cu alt operator economic a fost exact la fel. A fost timpul ploios, dar deratizarea a fost făcută după regulament”, susținea Mircea Davidescu (foto mic).

 

De partea directorului

 

Atitudinea viceprimarului a fost însă contestată chiar de unul dintre consilierii locali care aparțin aceluiași partid din care face parte și Mareș, respectiv PSRO, Ioan David. „Nu am nicio intenție de a-i lua apărarea domnului Davidescu, dar pot să spun că față de directorii care s-au perindat în ultima vreme, el este unul care chiar știe ce se întâmplă în acel birou. Referitor la problemele de la stadion: domnule, acum un an, aveam un alt director, acum trei ani ani aveam altul, acum cinci-șase ani – altul. E un principiu fizic că apa întotdeauna se duce la vale. Și cu directorul de acum 10 ani apa tot la vale se ducea, și cu cel de acum 5 ani, tot așa. Nu știu de ce trebuie să îi tăiem capul acum lui Davidescu pentru că apa curge cum este evident să curgă. Toată acea piață dacă ar fi fost făcută cu cap, cu judecată de la bun început, nu ajungeam în această situație”, a spus Ioan David.

Nici primarul municipiului Deva nu a fost de acord cu demisia lui Davidescu. „N-am niciun motiv să îi cer demisia. Cred că sunt cel mai îndreptățit, ca primar, să cer unui subordonat demisia, dar când voi face asta, voi veni și cu argumente. Eu, ca primar, vizavi de domnul Davidescu, nu am niciun motiv să îi cer demisia. Îl rog în egală măsură să fie la fel de determinat, pentru că doar de acum începe greul. Doar de acum vor începe adevăratele investiții în municipiul Deva. Mi-am propus ca până la jumătatea lui 2019, Deva, ca municipiu reședință de județ, să nu mai aibă vreo stradă fără utilități”, a declarat Florin Oancea.

Back to top button
Close
Close