glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Diseară scăpăm de calvarul de pe DN 7: se redeschide autostrada între Simeria şi Şoimuş

Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, a anunţat că pe parcursul zilei de astăzi bucata de autostradă dintre Simeria şi Şoimuş va fi repusă în circulaţie. Anunţul vine după ce constructorul solicitase o prelungire a aprobărilor de închidere a autostrăzii până pe 29 noiembrie. O veste bună vine însoţită de una proastă: va fi deranj azi pe DN 7, mai ales în prima jumătate a zilei.

„Acea solicitare a fost făcută aşa, cu data limită de 29 noiembrie, astfel încât să acopere eventuale întârzieri apărute din motive neprevăzute. Am fost informat că mai e de lucru la marcaje şi semnalizări dar cred că la nodul de autostradă de la Şoimuş vor fi gata mâine (astăzi – n.red.). Nu mi s-a comunicat însă o oră, nici măcar aproximativă, de la care autostrada va fi redeschisă”, ne-a declarat Fabius Kiszely.
Am încercat şi noi să aflăm de la administratorii drumurilor naţionale o oră, fie ea şi aproximativă, la care autostrada se va redeschide, iar traficul de pe DN 7, dintre Simeria Veche şi ieşirea din Deva spre Mintia va reveni la normal. Reprezentanţii DRDP ne-au declarat că nu pot face o estimare. Am aflat în schimb că, foarte probabil, va fi deranj pe DN 7, mai ales în prima parte a zilei, iar deranjul va fi provocat mai ales de refacerea semi-giraţiei din zona Izvor. Practic, la ieşirea din Deva spre Mintia, pe DN 7, se va reveni la sistemul cu două semi-giraţii pentru legătura cu podul de peste Mureş, apoi cu autostrada. Nu la fel se va întâmpla cu accesul efectiv pe autostradă: „coborârea” şi „urcarea” pe autostradă se vor face prin intermediul nodului rutier construit de antreprenorul lucrării în ultimele luni. De fapt aceasta a fost şi cauza închiderii A1: „legarea” nodului de la Şoimuş cu autostrada Deva – Simeria – Orăştie.