glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Deținătorul brandului „ Părintele Arsenie Boca” a „descins” la Prislop

Daniel Gheorghe, arădeanul care susţine că deţine licenţa de marcă „Părintele Arsenie Boca”, a făcut, ieri, verificări la Mănăstirea Prislop. Peste 100 de icoane şi obiecte de cult, cu imaginea părintelui Arsenie Boca, au fost ridicate de poliţiştii hunedoreni, în decurs de două zile, de la comercianţii din zona mănăstirii.

Arădeanul care susţine că ar fi reprezentantul firmei din Marea Britanie ce ar deţine drepturile de proprietate asupra mărcii „Părintele Arsenie Boca” s-a aflat miercuri în zona Mănăstirii Prislop şi a reclamat pe numărul de urgenţă 112 că acolo se comercializează produse cu marcă protejată. Reprezentanții IPJ Hunedoara au declarat că la fața locului s-au deplasat polițiștii din Hațeg. „În calitate de reprezentant legal al S.c. Pulse Escape S.r.l. -unica deținătoare a licenței de marcă Părintele Arsenie Boca – voi fi prezent la Mănăstirea Prislop. Scopul vizitei va consta în informarea tuturor agenților comerciali care doresc să vândă produse care poartă însemnele mărcii înregistrate, cu privire la condițiile necesare intrării în legalitate. Este mai mult decât necesar ca toți cei care până acum comercializau astfel de produse – fie-n mănăstire, fie la tarabele aflate în zona adiacentă mănăstirii, ori în alte unități comerciale – să înțeleagă că această licență nu le interzice să mai desfășoare acte de comerț, însă le impune îndeplinirea unor condiții minimale. Totodată, tuturor celor interesați de obținerea unei astfel de licențe, le voi oferi sprijinul meu necondiționat. De asemenea, aduc la cunoștință că în cazul în care voi constata încălcări ale legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, voi sesiza organele competente în vederea luării de măsuri în consecință”, a anunțat Daniel Gheorghe înainte de a pleca la Prislop.

Trei dosare penale

În ceea ce priveşte icoanele şi obiectele de cult cu imaginea părintelui Arsenie Boca, acestea au fost ridicate de polițiști în perioada 12-13 mai. Cercetările în cazul obiectelor de cult ridicate se desfăşoară în trei dosare penale întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, au precizat reprezentanții IPJ Hunedoara. „În cauză, cercetările continuă, iar la finalizarea acestora vor fi propuse măsurile legale sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor competente să supravegheze dosarele menţionate”, se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Episcopia Devei şi Hunedoarei a comunicat, săptămâna trecută, că va milita pentru apărarea imaginii şi numelui părintelui supranumit de credincioşi „Sfântul Ardealului”.

Purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei, părintele Gabriel Miricescu, a declarat, pe 10 mai, pentru Agerpres, că părintele Arsenie Boca este o personalitate duhovnicească şi nu poate fi asumat ca un brand, demersul firmei străine fiind catalogat ca o chestiune „total deplasată”.

One Comment

  1. Regretabil, asa e uneori cu uni oameni care nu cunosc dragostea, iubirea, respectul si frica de Dumnezeu, calitati pe care Parintele Arsenie Boca le-a avut si le-a slujit toata viata …

Back to top button
Close
Close