glasul-hd.ro Web analytics

Sport

CS Hunedoara a câştigat la scor amicalul cu Dacia Orăştie

Nou promovata în liga a treia CS Hunedoara a susţinut sâmbătă dimineaţă al patrulea amical al verii – al cincilea meci, dacă socotim şi întâlnirea oficială din Cupa României de la Petreşti cu Sportul – în compania celor de la Dacia Orăştie. Partida s-a disputat pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, pe o căldură caniculară, şi s-a încheiat cu victoria gazdelor, la un scor-fluviu, 9 – 1.

Scorul la pauză a fost însă doar egal, 1 – 1, surprinzător dacă ţinem cont de diferenţa de eşalon dintre cele două combatante, foste colege totuşi în Liga a patra judeţeană până în această vară. În faţa unui adversar din Orăştie care nu s-a prezentat joi la Deva pentru amicalul cu CNS Cetate, antrenorii Mircea Alic şi Raul Spătaru au aliniat două formule de echipe diferite în cele două reprize.

Oaspeţii au rezistat doar o repriză

În prima parte CS Hunedoara a evoluat în formula: Paşca – Bălăuţă, Ionicescu, Ciucurescu, Trăşcan – Apachiţei, Simionov, Stan, Kocsis – Popa, Lehel. Ciucurescu a deschis scorul în minutul 32 pentru Hunedoara, însă cu trei minute înainte de pauză Roşca a egalat pentru Dacia. „Am pornit de la bun început cu ideea să folosim două echipe distincte în cele două reprize. Am încercat să dăm şanse celor care până acum au intrat doar pe parcurs, cum ar fi Bălăuţă, Lehel sau Kocsis, să înceapă ca titulari în prima repriză din acest meci. Am luat gol – iarăşi, la fel cum am păţit-o practic de fiecare dată în amicale până acum – la o neatenţie în apărare, deşi obiectivul nostru la acest joc era nu atât victoria, cât să nu luăm gol”, a spus imediat după meci Mircea Alic, antrenorul principal al lui CS Hunedoara.

Festival de goluri după pauzăw

În partea secundă pe teren a intrat o echipă mai apropiată de formula de bază cu care se pare că formaţia de pe Cerna intenţionează să înceapă campionatul: Cobliş – Ciucurescu, Ionică, Petresc, Doboş – Cr. Creciunesc, Herci, D. Creciunesc, Bloj – Tecsi, Scânteie. „Nu am mai avut ce juniori să folosim, pentru că la ei începe azi (n. red. sâmbătă) campionatul şi am preferat să îi lăsăm să joace la grupa lor de vârstă. Am avut numai seniori pe teren, iar diferenţa s-a văzut în aceste condiţii”, a mai spus Alic.

Golurile au început să curgă în poarta oaspeţilor imediat după reluare, cu nou venitul Scânteie în prim-plan, acesta înscriind de patru ori. El a făcut 2 – 1 în min. 48, Tecsi a punctat de două în min. 50 şi 52, Scânteie şi-a mai adăugat două reuşite în cont în min. 55 şi 75, Bloj a făcut 7 – 1 în min. 77, tot Scânteie a marcat pentru 8 – 1 în min. 79, pentru ca Daniel Creciunesc să închidă tabela cu cinci minute înainte de final.

 

În ceea ce priveşte programul echipei, acesta a suferit o modificare. Amicalul cu Aurul Brad, programat iniţial sâmbăta care vine, nu se mai dispută. „Ne-au sunat cei din Brad şi ne-au spus că nu pot juca, că au mulţi jucători în concedii şi nu au cu cine să joace. I-am înţeles, căutăm adversar pentru 18 august, cu o săptămână înainte de începerea campionatului. Îmi doresc să jucăm acest ultim amical acasă sau în deplasare, în funcţie de cum vom fi programaţi în prima etapă”, a adăugat tehnicianul hunedorean.