glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo a câştigat Cupa Cetăţii la futsal

Sala Sporturilor din Deva a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute, timp de trei zile, cea de-a treia ediţie a Cupei Cetăţii la futsal. Echipe de calibru, precum Maccabi Tel Aviv din Israel, MVFC Berettyoujfalu din Ungaria şi Imperial Wet Miercurea Ciuc din Liga întâi, s-au alăturat gazdelor de la Autobergamo Deva pentru un turneu puternic destinat în principal pregătirii sezonului competiţional 2018 – 2019.

Publicul devean a avut ocazia să urmărească la lucru noile achiziţii din această vară ale clubului devean, dar şi mai vechii componenţi ai formaţiei, în tentativa declarată oficial de a construi cât mai repede o echipă competitivă, care să recâştige titlul naţional pierdut anul trecut în faţa celor de la Informatica Timişoara. La finele turneului, Autobergamo s-a impus în toate cele trei meciuri disputate şi şi-a adjudecat trofeul „Cupa Cetăţii”.

Un meci la discreţia gazdelor şi unul dramatic în prima zi

În meciul de deschidere al ediţiei din acest an Autobergamo a întâlnit campioana Israelului, Maccabi Nahalat Yitzhak Tel Aviv. Aşa cum arată şi scorul final, 6 – 0, a fost o partidă fără istoric, adjudecată la o diferenţă confortabilă de gazdele turneului. Pentru trupa condusă de pe bancă de Cosmin Gherman au marcat Obadă – de trei ori, Andre, Teka şi Biro. Cu totul altă desfăşurare şi un alt nivel de dramatism a avut cel de-al doilea joc al zilei de vineri. Imperial Wet Miercurea Ciuc şi MVFC Berettyoujfalu au oferit o dispută pasionantă, încheiată cu victoria la limită a echipei maghiare, 7 – 6. Ungurii şi-au luat tare adversarii şi au condus încă din startul partidei cu 4 – 0, ciucanii reuşind să înscrie o singură dată până la pauză. În repriza secundă am consemnat o revenire puternică pe tabela de marcaj a celor de la Imperial Wet, însă insuficientă pentru a evita înfrângerea.

Meci pentru primul loc încă din ziua a doua

Partida de deschidere a zilei de sâmbătă a opus învinsele din prima zi, pe Imperial Wet Miercurea Ciuc şi Maccabi Nahalat Yitzhak Tel Aviv. Ciucanii nu au avut niciun fel de emoţii şi s-au impus cu un 10 – 2 care ne scuteşte de alte comentarii. În meciul vedetă al zilei s-au întâlnit Autobergamo Deva şi MVFC Berettyoujfalu. După o primă repriză echilibată, în care devenii au trimis de două ori balonul în bară, prin Obadă şi Biro, iar oaspeţii o dată, singurul gol marcat până la pauză i-a aparţinut lui Covaci, care a deschis scorul în minutul 14. Imediat după reluare gazdele s-au dezlănţuit şi au arătat o primă mostră din ce poate realiza formaţia pregătită de Gherman. Cristi Matei a fructificat din apropierea porţii adverse cea mai frumoasă acţiune a meciului, purtată pe traseul Andre – Pânzaru (2 – 0, min. 23), Obadă a făcut 3 – 0 după o acţiune personală, cu o minge recuperată în terenul advers (min. 26), iar Varela a majorat diferenţa la patru goluri un minut mai târziu. Pânzaru a trimis balonul în transversală (min. 33), pentru ca Andre să stabilească scorul final în min. 36, la o nouă intercepţie în apropierea careului advers.

Avanpremiera unui derby de campionat cu ciucanii

Ieri, în ultima zi, s-a consemnat unica surpriză a turneului. MVFC Berettyoujfalu şi Maccabi Nahalat Yitzhak au terminat la egalitate, 1 – 1, într-un meci care s-a jucat practic la o singură poartă, cea a echipei din Tel Aviv. Însă formaţia israeliană a rezistat, în ciuda unei dominări copioase, pe alocuri sufocante, a adversarilor şi a obţinut singurul său punct din acest turneu. În ultimul meci de la ediţia 2018 a Cupei Cetăţii s-au întâlnit Autobergamo Deva şi Imperial Wet Miercurea Ciuc, în ceea ce poate fi prefigurarea unei confruntări la vârf din campionatul Ligii întâi. A fost un joc disputat într-un ritm foarte bun, în care oaspeţii şi-au jucat şansa la câştigarea trofeului (în caz de victorie a ciucanilor Autobergamo şi Imperial ar fi fost la egalitate de puncte, câte şase, iar departajarea s-ar fi făcut pe criteriul meciului direct). Cu toate acestea, cei care au început mai bine au fost devenii şi după ocaziile lui Matei, Obadă şi din nou Obadă, a venit şi deschiderea scorului. În minutul 9, Covaci a expediat un „trasor” de la distanţă şi Chapu, din apropierea porţii, a deviat pentru 1 – 0. După primirea golului ciucanii s-au văzut mai mult în atac şi Toniţă a trebuit să intervină în cinci situaţii limită până la pauză, opunându-se cu succes egalării. Cu toate acestea, mai aproape de înscrierea golului a fost tot Autobergamo, Obadă (min. 14) şi Matei (min. 20) trimiţând balonul în bară, iar Biro şi Andre irosind şi ei bune şanse de a înscrie. La pauză s-a intrat cu diferenţă minimă de scor şi orice era posibil în repriza secundă.

 

Dacă nu a fost 2 – 0, s-a făcut 1 – 1 (c-aşa-i şi-n futsal), Laszlo Szocs profitând de o gafă în apărarea Devei în chiar primul minut de la reluare. Ulterior s-a jucat foarte aspru, caracterul amical al întâlnirii fiind uitat la cabine. Cel care a dat lovitura decisivă pentru echipa sa a fost tânărul brazilian Andre Luis Sasse, păstrat în lotul lui Autobergamo cu toate că a evoluat foarte puţin în campionatul trecut. Andre a făcut un joc foarte bun ieri şi a înscris în minutul 29 golul victoriei lui Autobergamo la capătul unei acţiuni personale, în care a evitat şi portarul şi a înscris cu calm în poarta goală. Imperial a căutat cu disperare măcar reuşita egalării, însă acelaşi Szocs a trimis în bară în minutul 34, iar Pânzaru a scos providenţial de pe linia porţii un minut mai târziu. S-a terminat 2 – 1 şi astfel echipa gazdă îşi trece în cont încă un succes în Cupa Cetăţii.

Lotul lui Autobergamo Deva la Cupa Cetăţii 2018

Petrişor Toniţă, Darius Savu – portari,

Cristian Obadă, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Sergiu Tacot, Andre Luis, Mihnea Toader, Cristian Saavedra (Chapu), Calvo Pardo Noe (Noe), Da Costa Dias Cesar Andre (Teka), Bogdan Covaci, Guilherme Varela, Biro Atika – jucători de câmp. Antrenor Cosmin Gherman

Rezultatele de la Cupa Cetăţii

vineri:

Autobergamo Deva – Maccabi Nahalat Yitzhak Tel Aviv 6 – 0

Imperial Wet Miercurea Ciuc – MVFC Berettyoujfalu 6 – 7

sâmbătă:

Imperial Wet Miercurea Ciuc – Maccabi Nahalat Yitzhak Tel Aviv 10 – 2

Autobergamo Deva – MVFC Berettyoujfalu 5 – 0

duminică:

MVFC Berettyoujfalu – Maccabi Nahalat Yitzhak Tel Aviv 1 – 1

Autobergamo Deva – Imperial Wet Miercurea Ciuc 2 – 1

Clasamentul final:

  1. Autobergamo Deva 9 puncte
  2. MVFC Berettyoujfalu 4 puncte
  3. Imperial Wet 3 puncte
  4. Maccabi Tel Aviv 1 punct