glasul-hd.ro Web analytics


Ultima oră

Cornuri cu mucegai primite de elevi la un colegiu din Hunedoara

Situaţie revoltătoare la un colegiu din judeţul Hunedoara. O fetiţă de doar şapte ani, elevă în clasa pregătitoare la Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara, a primit, joi, la școală un corn plin de mucegai. Părinții, revoltați de situație, au sesizat Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara și conducerea școlii.

Copiii din învățământul preuniversitar de stat din județ riscă să se îmbolnăvească chiar la școlile la care învață, unde culmea ar trebui să fie în deplină siguranță. Joi, o fetiță de la Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara a primit la școală un corn plin de mucegai, deși acesta era sigilat și se încadra în termenul de valabilitate. Mai mult decât atât, din spusele părinților, se pare că toate cornurile erau mucegăite, motiv pentru care majoritatea copiilor nici nu le-au mai primit. Cum nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de lucruri la școală, părinții au sesizat organele competente. „Ieri, (n. Red. Joi) soţul meu a mers după fetiță la școală și atunci i-a arătat ce corn a primit. Era plin de mucegai, dar culmea era în termen de valabilitate. Nu este pentru prima dată când se întâmplă astfel de lucruri, dar atunci am spus că este o greşeală. Acum nu mai putem tăcea şi ascunde pentru că fetiţa mea chiar mănâncă acel corn şi până la urmă este vorba despre sănătate ei și a tuturor copiilor. Am sunat la protecţia consumatorului, ne-au spus că nu ţine de ei şi atunci am sunat la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Am făcut o sesizare scrisă către DSVSA, inspectorii de acolo au fost foarte prompţi, au venit, au luat cornul şi au făcut verificări. Din ce am înţeles tot lotul de cornuri a fost cu mucegai, dar din păcate, fetiţa mea a și primit unul. Adevărul este că aproape de fiecare dată cornurile pe care le primesc copiii la şcoală în programul <cornul, laptele şi mărul> sunt foarte tari și nu sunt proaspete, dar acum a fost mucegăit. Fetiţa mea chiar dacă este în clasa pregătitoare ştie câteva elemente de bază, adică să se uite la ce mănâncă, să nu fie expirat, să nu arate într-un fel anume şi din fericire nu a consumat produsul. Dar, există copii care nu se uită la aceste aspecte şi consumă cornurile şi se pot îmbolnăvi foarte uşor. Chiar nu este ok deloc ce se întâmplă. Până la urmă este dreptul nostru, sunt banii noştri şi cel mai important este sănătatea copiilor”, a declarat mama fetiței de la colegiul hunedorean, Anamaria Popovici.

 

Școala și distribuitorul sancţionate de DSVSA

 

Pentru neregulile identificate, inspectorii din cadrul DSVSA Hunedoara au sancționat atât conducerea unității școlare, cât și distribuitorul programului „Cornul și laptele”. În 23 mai, un părinte de la Colegiul <Matei Corvin> a trimis o adresă către DSVSA Hunedoara prin care ne-a sesizat că fetița lui a primit un corn la școală care nu a fost proaspăt. Directorul instituției a trimis la școala respectivă inspectori care au efectuat un control. În urma acestuia s-a constatat că într-adevăr cornurile erau mucegăite chiar dacă termenul de valabilitate este valid. Ca urmare, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.200 de lei conducerii școlii și una în valoare de 10.000 lei distribuitorului care se ocupă de partea asta de <cornul și laptele>. Întregul lot de cornuri a fost retras de la școală și distrus. În perioada următoare vom verifica toate unitățile școlare și preșcolare din județ unde se derulează acest program pentru ca elevii să poată consuma produsele în perfectă siguranță”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSVSA Hunedoara, Leontin Laslău.

Back to top button
Close
Close