glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Contribuţie decisivă a gimnaştilor deveni la Europenele de aerobică

Lotul României a cucerit un titlu european şi alte nouă medalii, dintre care patru de argint şi cinci de bronz, la Campionatele Europene de gimnastică aerobică care au avut loc în acest an la Baku, în Azerbaidjan. Cei care au obţinut aurul continental pentru delegaţia noastră au fost Andreea Bogati, Dacian Barna, Gabriel Bocşer, Marian Broţei şi Mihai Popa, care s-au impus în finala de Grup în întrecerea seniorilor. De menţionat că toţi aceşti gimnaşti sunt sau au fost componenţi ai Liceului cu Program Sportiv Cetate Deva, club care i-a lansat în marea performanţă.

Medalii de argint la ediţia din 2019 a Europenelor au obţinut pentru delegaţia română juniorii de la proba de trio, aceştia fiind Claudia Gheorghe, Leonard Manta şi Daniel Ţavoc, de la dans aerobic, cu Ioana Calenici, Mirela Frîncu, Victoria Scupra, Catinca Geamănu, Cătălina Străliciuc şi Ebru Gheneghez în componenţă, şi de la întrecerea pe echipe, la fel ca şi echipa de seniori. Pe treapta a treia a podiumului de premiere s-au situat juniorul Daniel Tăvoc la individual şi perechea mixtă a juniorilor alcătuită din Darius Branda şi Selena Sotângă, seniorii din proba de trio Andreea Bogati, Marian Broţei şi Mihai Popa, perechea mixtă de la seniori alcătuită din Andreea Bogati şi Dacian Barna şi echipa de dans aerobic a seniorilor.
Trebuie să amintim aici şi colectivul de antrenori care a contribuit la aceste rezultate, Maria Fumea – principal, Mădălina Cioveie şi Alexandra Ghezea.