glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Ciup nu este fotbalist și nici arbitru, însă o pasiune pentru fotbal l-a făcut captiv în plasa care împrejmuia terenul de joc din Vulcan

Ciup nu este fotbalist și nici arbitru, însă o pasiune pentru fotbal e oarecum evidentă, de vreme ce puiul de cucuvea a ales să survoleze un teren de fotbal din municipiul Vulcan, taman pe timpul zilei, când ar fi trebuit să doarmă.
Și cum din păcate, un gard nu se compară niciodată cu un copac, Ciup a rămas captiv în plasa care împrejmuia terenul de joc.
Oamenii din apropiere l-au văzut zbătându-se neajutorat și pentru că gardul era foarte înalt, au sunat imediat la 112 și au anunțat situația.
Pompierii de la Detașamentul Petroșani s-au deplasat la fața locului și în câteva minute au tăiat plasa și au salvat micuța pasăre.
Pentru a se asigura că nu are răni care să-i pună viața în pericol, l-au luat pe Ciup cu ei, la subunitate, unde au solicitat vizita unui medic veterinar.
După ce a fost consultat, Ciup a mai rămas în compania pompierilor până la lăsatul serii, așa cum a recomandat medicul și apoi a fost eliberat.
Primul popas, l-a făcut pe creanga unui brad din apropiere, de unde, cu ochii mari și curioși, și-a urmărit salvatorii până când aceștia au intrat în detașament.
Felicitări, Valentin, Silviu, Andrei, Denis și Ionuț!
Misiunea de salvare și tot ceea ce au făcut ulterior pentru Ciup, puiul de cucuvea, ne demonstrează că adevărata frumusețe a oamenilor pleacă din inimă și implicit din acțiunile lor necondiționate.
Back to top button