glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate a fost învinsă la Cugir de Metalurgistul

Prima înfrângere din amicale pentru Cetate Deva a venit miercuri, pe „Arena Cugir”, în faţa gazdelor de la Metalurgistul. Echipa din judeţul Alba s-a impus cu scorul de 2 – 1, după un joc bun al ambelor formaţii. Mai mult decât scorul în sine, antrenorii celor două echipe au încercat să îşi găsească o formulă de start cât mai apropiată de cea cu care au de gând să înceapă campionatul ligii a treia, programat să debuteze peste ceva mai mult de două săptămâni.

Cu patru foşti jucători ai Devei în componenţă – Tătaru, Şaucă şi Făgărăşanu în primul 11 şi Vaştag intrat după pauză – Metalurgistul a reuşit deschiderea scorului în minutul 35, prin vârful de atac Brian Lemac, care a fructificat o pasă primită de la Neagu. În prima repriză nu s-a mai înscris, astfel că la pauză s-a intrat cu avantaj minim al gazdelor. Cugirenii au majorat diferenţa pe tabela de scor în minutul 63, prin ex-deveanul Andrei Făgărăşanu, la capătul unei acţiuni individuale în care a speculat o neatenţie în defensiva lui Cetate. Oaspeţii au redus din diferenţă pe final de meci, prin căpitanul Robert Cristian, în minutul 80, însă nu a fost destul ca să schimbe deznodământul partidei.

Se simte încă lipsa omului de gol

În primul 11 al Devei în întîlnirea de la Cugir a debutat Mirică, un junior adus de la FC Voluntari. Celălalt nou venit de la formaţia ilfoveană, Suciu, a fost accidentat şi a lipsit de la acest joc, după ce sâmbătă a început ca titular în partida de la Avrig (încheiată la egalitate, 0 – 0). În repriza secundă au intrat pe teren şi noile achiziţii din această vară Fetiţa, Circov, Braga şi Marin.

„A fost un meci de pregătire util ambelor formaţii, cu un joc disputat. În ce ne priveşte apreciez că am făcut un joc bun, mai ales în repriza a doua pe care am dominat-o destul de clar. Ne-am creat câteva ocazii de gol, Mirică a avut un şut în plasa laterală, Braga a şutat şi el de la 16 metri şi a scos portarul, puteam marca şi înainte de reuşita lui Robert Cristian. Din păcate suferim încă în atac, nu reuşim să înscriem. Sperăm să se rezolve şi problema asta cât mai repede, prin aducerea unui vârf de atac. Pentru noi urmează acum amicalul de joi (n. red. ieri) seară cu Dacia Orăştie, apoi întâlnirea din Cupă cu CSM Lugoj, de miercurea viitoare. Să vedem ce va fi, din câte am auzit de la Lugoj au plecat mulţi jucători în această vară. În acest sfârşit de săptămână jucătorii noştri vor avea liber două zile, iar luni ne reunim din nou şi începem să pregătim partida din Cupă”, a declarat după meci Ioan Petcu, antrenorul principal al CNS Cetate Deva.

După cum ne-a informat tehnicianul devean, varianta amicalului – retur de sâmbăta aceasta cu FC Avrig, stabilit iniţial să se joace la Deva, a căzut.

Metalurgistul Cugir – Cetate Deva 2 – 1 (1 – 0)

METALURGISTUL: Crivăţ – Cercel, Tătaru, Itu, Neagu – Şaucă, Necşulescu, Dican, Dicu – Făgărăşanu, Lemac; Au mai intrat după pauză Bănică, Şt. Radu, Vărărean, Goronea, Tudor, Vaştag, Mihaiu, Vîjdea.  Antrenori Călin Moldovan şi Lucian Itu

CETATE: Raţ – Kelemen, Şoit, Radak, Roşie – Mirică, Copil, Boldea, Lupu – R. Cristian, R. David. Au mai intrat după pauză Apostol, Fetiţa, Circov, Braga, Marin. Antrenori Ioan Petcu şi Elek Szemely

Au marcat: Lemac (min. 35), Făgărăşanu (min. 63), respectiv R. Cristian (min. 80)