glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate Devatrans întâlneşte duminică pe HCM Roman

Penultima etapă din acest an a Ligii Naţionale de handbal feminin înseamnă şi ultimul meci pe teren propriu din 2016 pentru Cetate Devatrans. Echipa deveană se află în clasamentul Ligii pe penultimul loc, direct retrogradant, şi are nevoie disperată de puncte, pentru că şi cele trei pe care le-a acumulat până în prezent sunt ca şi anulate în urma excluderii lui CSM Ploieşti pentru a doua neprezentare din campionat.

În aceste condiţii, jocul cu HC Municipal Roman de duminică, ora 18, din Sala Sporturilor din Deva, capătă o importanţă majoră pentru echipa deveană, aflată (în mod real) la cinci puncte în spatele celor de la Unirea Slobozia şi Danubius Galaţi, ambele învingătoarele lui Cetate în partidele directe din acest tur de campionat.

Adversar incomod în deplasări

Trecând peste faptul că în afară de disputa cu junioarele Ploieştiului devencele au pierdut toate meciurile de pe teren propriu, chiar la diferenţe de scor mari, adversarul de duminică este oricum unul greu de depăşit. Fetele de la HC Municipal Roman a fost învinse în actuala ediţie de campionat doar de primele trei clasate, CSM Bucureşti, Dunărea Brăila şi SCM Craiova, obţinând egaluri preţioase în deplasările de la Slobozia, Zalău şi Braşov, cel puţin ultimele două fiind terenuri unde gazdele nu prea obişnuiesc să cedeze puncte.

Oricum ar fi, handbalistele conduse de pe bancă de slovenul Ivan Cop trebuie să încerce tot ceea ce e omeneşte posibil pentru a reuşi surpriza, adică să adune puncte din acest meci cu Romanul. Nu de alta, dar pentru a nu pierde contactul cu Slobozia şi Galaţiul, singurele formaţii pe care Cetate Devatrans mai poate spera să le ajungă în cazul unui retur de forţă, în tentativa de a evita retrogradarea directă şi a prinde in-extremis un loc la baraj.

Tags