glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Cetate Deva joacă la Lipova în Vinerea Mare

După egalul dătător de speranţe, mai ales prin maniera de joc, obţinut marţi la Petroşani în faţa liderului seriei a patra din Liga a 3-a, Cetate Deva joacă azi la Lipova un nou meci dificil, în compania formaţiei locale CS Şoimii. Partida contează pentru etapa cu numărul 21 (în sfârşit s-a intrat în normal, după disputarea celor două runde restanţă din campionat) şi va începe la ora 17.

Va fi după toate datele o întâlnire extrem de echilibrată, cele două echipe fiind despărţite de un singur punct în clasament. Gazdele din Lipova se află pe locul 11, cu 23 de puncte – şase victorii, cinci egaluri, opt înfrângeri, golaveraj 27 – 25 – în timp ce oaspeţii de la Cetate sunt pe locul 8, cu 24 de puncte obţinute din şase victorii, şase egaluri, şapte înfrângeri şi golaveraj 30 – 29. În tur la Deva disputa s-a încheiat la egalitate, 1 – 1, aşadar încă un argument în plus în favoarea afirmaţiei că va fi un meci tipic de „1X2”.

Adversar imprevizibil, orice se poate întâmpla

Din tabăra deveană va lipsi cu siguranţă Lupu, cel care a încasat în jocul cu Şirineasa cartonaşul galben care i-a adus o suspendare de o etapă. Ceilalţi doi jucători aflaţi în pericol de suspendare, Robert Cristian şi Boldea, au scăpat „neîngălbeniţi” la Petroşani, astfel că vor putea evolua la Lipova.

Adversarii de azi, Şoimii, au avut o evoluţie oscilantă, ca să o numim aşa, în acest retur de campionat: fără victorie pe teren propriu, neînvinşi în deplasări. La Lipova au făcut egal (1 – 1) cu Gloria Lunca Teuz Cermei şi au pierdut (0 – 1) cu Naţional Sebiş, în schimb au câştigat la Lugoj (3 – 1) cu CS Municipal şi la Băleşti (1 – 0) cu Internaţional, remizând la Sibiu (1 – 1) cu AFC Hermannstadt II. Cetate vine după o serie de cinci partide fără victorie, cu trei egaluri (0 – 0 cu Băleşti acasă, 1 – 1 la Filiaşi cu ACSO şi 2 – 2 la Petroşani cu ACS Şirineasa) şi două înfrângeri (0 – 3 la Sebiş, după un arbitraj „cu cântec”, cu Naţional şi 0 – 1 la Deva cu Millenium Giarmata).

Back to top button