glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cetate a remizat în deplasare cu Şoimii Lipova

LPS Cetate îşi păstrează invincibilitatea din campionat în partidele din deplasare. În etapa a cincea din Liga 3, formaţia lui Nanu a terminat vineri la egalitate, 1 – 1 la Pâncota, cu vicecampioana ediţiei precedente Şoimii Lipova.

Echipa deveană a intrat pe teren schimbată masiv, cu şase nume noi faţă de primul 11 aliniat în etapa precedentă la înfrângerea de acasă cu Sebişul. Decizia şi curajul lui Nanu – care a pus pe liber doi dintre titularii de drept de până acum – s-au dovedit a fi până la urmă inspirate şi echipa sa a revenit cu un nou punct preţios din deplasare.

Cetate a condus la pauză cu 1 – 0 prin golul marcat de Ţoiu. Acesta a transformat în min. 31 un penalty acordat pentru un fault în careu a lui Nagy asupra lui Roncea. Devenii puteau deschide scorul şi mai devreme, în min. 15, când Iana a reluat din 14 metri frumos, fără preluare, centrarea venită de pe stânga de la Roncea, însă balonul s-a dus pe lângă poartă. Firavele tentative de atac ale gazdelor au fost dejucate de defensiva oaspeţilor. Doar Filimon şi Vlad au avut în această primă parte şuturi care au ocolit poarta lui Apostol, revenit între buturile lui Cetate. De partea cealaltă, Deva a încercat în dese rânduri contraatacul, dar nu a mai reuşit să puncteze.

După pauză tabloul jocului s-a schimbat întrucâtva. Lipovanii au presat mai insistent şi şi-au creat mai multe situaţii de gol, aceasta şi pe fondul unei căderi fizice în tabăra oaspete. Sulea a fost blocat bine în gura porţii de apărarea deveană, Istrate a trimis o lovitură liberă de la 20 de metri în transversală, iar egalarea a venit la mijlocul reprizei secunde. În min. 68 Sulea, bine găsit de pasa lui Rusu, este contrat de un fundaş, dar din acest clinci mingea sare norocos la Vlad, care înscrie din 12 metri.

Până la final nu s-a mai marcat, deşi Sulea – şut apărat de Apostol, Cocan – şut de la 25 de metri prins de portarul Iliescu, cu cinci minute înainte de final – şi Banyoi – balon trimis din marginea careului la încheietura barelor, în minutele de prelungiri, puteau fiecare aduce victoria pentru echipele lor.

Şoimii Lipova – Cetate Deva 1 – 1 (0 – 1)

Şoimii: Iliescu – Nagy, Polgar, Bercu (46 Istrate), Filimon – Prună, Dobrean, Popa, Rusu – Vlad, Sulea (83 Banyoi). Antrenor Flavius Sabău

Cetate: Apostol – Jude, Radak, Bogdanovici, Doboş – Ţoiu, Preda (75 Cocan), Paşcu (69 Subţirică) – Iana (78 Curescu), Marton, Roncea (90 Chivu). Antrenor Ştefan Nanu

Au marcat: Vlad (68), respectiv Ţoiu (31 penalty)

Ştefan Nanu: „Am făcut o primă repriză bună, în cea de-a doua unii jucători au căzut fizic, Paşcu, Preda, Jude, s-a văzut că până acum jucau la liga a patra. După cum ştiţi, am reziliat contractele lui Dina şi Cîrstea, pentru că nu au dat randamentul scontat, nu am fost mulţumit pentru că nu au făcut diferenţa, adică ceea ce se aştepta de la ei. Am preferat să joc cu copii care au atitudinea corectă, iar în privinţa atitudinii jos pălăria astăzi pentru ce au arătat. Marton a jucat foarte bine, Roncea – care a venit după o lună de pauză cauzată de o întindere – de asemenea a arătat o atitudine pozitivă, el a dat tonul la agresivitate în joc. Am venit cu un punct important obţinut pe terenul uneia dintre echipele bune ale seriei, Şoimii Lipova. De fapt orice punct este important, gândiţi-vă unde eram acum cu două egaluri din cele două meciuri pe teren propriu. Este nevoie de linişte, de răbdare, de timp, pentru că e vorba despre nişte copii care abia acum iau contactul cu liga a treia. Până la urmă vorbim de o echipă care s-a reunit cu nici trei săptămâni înainte de începerea campionatului, fără să aibă un cantonament de pregătire. La iarnă doresc să mai aduc trei – patru jucători care să vină cu plusul de calitate.

Etapa viitoare avem acasă cu Gilortul, sper ca aceşti jucători tineri să facă din nou un joc bun şi să obţinem cele trei puncte.”

Tags