glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Cetate a fost învinsă la limită de lider

Lume multă vineri pe stadionul „Cetate” din Deva la meciul echipei gazdă cu liderul seriei a patra din Liga 3, Universitatea Craiova. Dacă cei aproape o mie de oameni prezenţi au vrut să vadă un joc de mare angajament fizic, atunci aşteptările le-au fost satisfăcute; dacă şi-au dorit un meci cu multe faze de gol, atunci au plecat acasă dezamăgiţi. Finalmente oaspeţii s-au impus cu 1 – 0, deşi nu au strălucit deloc, ba din contră, ei apărându-se în majoritatea timpului.

Primul minut a adus şi prima ocazie: Doboş şi Roncea au combinat pe stânga, Bîrzan a bătut cornerul rezultat direct de poartă şi portarul Chindriş a scos de pe linie sau de după, gazdele reclamând gol. Cetate a început mai bine partida, a avut posesia şi a dominat teritorial, însă nu şi-a creat alte ocazii clare de a marca în afară de acea fază din minutul 1. De partea cealaltă Stoenac nu a nimerit ţinta după o fază creată de Raicea şi Bălan în min. 13, însă nu a mai greşit trei minute mai târziu, când a deschis scorul. Atunci mingea trimisă în adâncime a fost respinsă în lateral de Radak, Zimţa a centrat în careu şi Stoenac a reluat pe jos, lângă bară, de la 8 – 9 metri, portarul Manea fiind fără reacţie.

Joc de luptă, cu lipsuri la construcţie şi finalizare

Devenii au încercat să treacă peste acest gol primit din nimic şi Roncea a trimis un voleu din 16 metri mult peste poartă (min. 20) şi tot el a căzut în careu după ce şi-a preluat prea lung mingea primită de la Iana (min. 22). O nouă combinaţie între Raicea şi Bălan aduce din nou balonul la Stoenac, însă ex-deveanul are un luft de zile mari (min. 23), iar contraatacul bine purtat de Lupu este finalizat cu un şut mult peste poartă, din poziţie excelentă, expediat de Paşcu (min. 24).

Centrarea lui Kelemen la colţul scurt a adus doar un corner pentru Deva (min. 26), Tănase a şutat slab pe lângă poartă de la 20 de metri (min. 28), Raicea a trimis peste transversală din 10 metri mingea centrată de Stoenac din lovitură liberă (min. 29), Ţoiu a bătut o lovitură liberă de la 35 de metri pentru Lupu, semnalizat eronat în ofsaid (min. 35), iar Radak a reluat slab cu capul din opt metri centrarea lui Bîrzan din lovitură liberă (min. 39). Cea mai mare ocazie a oaspeţilor în afară de după golul din min. 16 i-a aparţinut lui Bălan, care s-a întors de lângă Radak şi a şutat din întoarcere, dar Manea a respins cu piciorul (min. 40). Tătulea, abia intrat pe teren, a reluat pe lângă poartă mingea trimisă din corner de Bîrzan (min. 42).

Oaspeţii au jucat la păstrarea rezultatului

Imediat după reluare tot Tătulea a reluat slab cu capul centrarea lui Iana (min. 46), Bălan a trimis tot cu capul peste transversală centrarea lui Zimţa (min. 50), iar Chindriş iese şi rezolvă bine centrarea lui Iana pentru Tătulea (min. 51). A urmat o perioadă de joc pe contre, cu multe mingi înalte disputate la mijlocul terenului, fără ca vreuna din echipe să îşi creeze ocazii. Echilibrul numeric din teren s-a rupt în min. 65, când Doboş a văzut al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat. Ţoiu putea aduce egalarea în min. 68, când şutul său prin surprindere de la 30 de metri, a fost deviat în corner de Chindriş. Manea intervine bine în două rânduri în faţa lui Dragu (min. 74 şi 76), Zimţa trece de doi fundaşi deveni însă Radak îl blochează eficient şi Manea reuşeşte să reţină (min. 80). Chivu trimite cu capul din poziţie dificilă dar Chindriş e la post şi reţine (min. 87) şi tot el şutează în plasa laterală (min. 90), iar în cel de-al treilea minut de prelungiri Lupu reia slab balonul trimis din lovitură liberă de Bîrzan, irosind ultima şansă de egalare.

 

 

Ştefan Nanu: „Astăzi am întâlnit cea mai bună echipă din serie – liderul campionatului. Am pierdut însă nemeritat, din punctul meu de vedere. La 0 – 0 am avut gol clar anulat, portarul lor a scos mingea din poartă. Nu îmi place să vorbesc despre arbitraj, dar la acest meci arbitrul a influenţat rezultatul. Nouă la primul fault ne dădea galben, lor la patru – cinci faulturi nu le dădea nimic. Remarc spiritul de luptă al echipei, astăzi băieţii s-au dăruit, au luptat, au arătat ambiţie şi atitudine. Etapa viitoare ne aşteaptă un meci foarte greu la Horezu, una din primele echipe ca valoare din seria noastră.”

Eugen Trică: „Am obţinut astăzi trei puncte foarte importante. Mă aşteptam la acest joc al Devei, i-am urmărit la lucru şi i-am atenţionat pe băieţi că adversarii joacă majoritatea mingilor cu pasă lungă şi va trebui să îi blocăm. Am întâlnit o echipă agresivă, care a jucat foarte bine, îl felicit pe Fane Nanu pentru ce a realizat. Astăzi noi am fost echipa mai bună, am avut şi norocul să marcăm repede. Diferenţa au făcut-o jucătorii, care au luptat pentru fiecare minge, sunt foarte mulţumit de băieţi. I-am avertizat de la început că vom avea parte şi de asemenea meciuri de luptă, în care nu vom avea posesia. Ne aşteaptă etapa următoare un alt meci greu acasă, cu Chişineu Criş, e obligatoriu să obţinem cele trei puncte, nu mai avem voie să facem paşi greşiţi, cum am făcut cu Cermei.”

 

Cetate Deva – U Craiova 1948 SA 0 – 1 (0 – 1)

Cetate: Manea – Kelemen, Radak, Jude, Doboş (eliminat min. 65) – Bîrzan, Ţoiu, Paşcu (min. 78 Chivu) – Iana (min. 61 Marton), Lupu, Roncea (min. 42 Tătulea). Antrenor Ştefan Nanu

Universitatea: Chindriş – Negru, Gugu, Suciu, Cristiu – Pop, Tănase – Raicea (min. 69 Boţia), Stoenac, Zimţa – Bălan (min. 72 Dragu). Antrenor Eugen Trică

A marcat: Stoenac (min. 16)

 

Tags
Back to top button
Close
Close