glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Cele mai populare destinații de jocuri de noroc comparate

Orașul Las Vegas a primit de-a lungul anilor o mulțime de porecle pentru care este celebru. De la orașul păcatelor, la capitala jocurilor de noroc, Las Vegas este o emblemă a jocurilor de noapte. Cu toate acestea, Macao, din partea asiaticî, a devenit cunoscută drept “Capitala mondială a jocurilor de noroc” de curând, iar mulți pasionați se întreabă care locație este acum cu adevărat interesantă și merită vizitată.

Macao a depășit în mod semnificativ Las Vegasul din punct de vedere al veniturilor și, de atunci, a continuat să extindă industria cazinourilor până în punctul în care aceasta reprezintă în prezent jumătate din economia locală. Milioane de jucători chinezi călătoresc în Macao, deoarece este permis să joace acolo, în ciuda faptului că acest lucru este interzis pe teritoriul chinezesc în mod normal.

Fiecare dintre aceste Capitale ale jocurilor de noroc are ceva unic de oferit de la rotiri gratuite până la clădiri de cazinou uriașe, așa că citiți mai departe pentru o comparație între Las Vegas și Macao, cele mai mari două destinații de jocuri de noroc din lume.

Orașul deșertului

Povestea orașului Las Vegas începe ca o oază în deșert ce a servit ca o simplă pauză pentru călătorii care se îndreptau spre vest în timpul Goanei după aur din California, până când niște gangsteri întreprinzători au început să construiască cazinouri acolo, când jocurile de noroc au devenit legale în anii 1930. Lucrurile au început cu mafioți precum Bugsy Siegel care au atras milioane de dolari în bani de cazinou în zonă, care a devenit în curând un magnet pentru aventurieri și jucători.

Până în anii 1950, Vegas a devenit cunoscut ca un oraș în care se poate face orice, bazat pe viciu și divertisment de toate felurile. A devenit locul de întâlnire al celor mai la modă și mai cool cântăreți și vedete, iar mai târziu a găzduit legende ale muzicii precum Elvis Presley.

Dar Vegas a cunoscut un al doilea boom în anii 1980, când cea mai mare parte a orașului a fost transformată aproape peste noapte. Localurile de jocuri de noroc în stil salon din vestul vechi au fost demolate, iar în locul lor au fost construite mega-resorturi strălucitoare din sticlă și oțel.

Cazinourile din Vegas se aflau într-o cursă între ele pentru a vedea cine putea construi cele mai mari, mai îndrăznețe și mai îndrăznețe clădiri. Și toată lumea părea să câștige cursa, plasând Las Vegas pe harta globală a divertismentului pentru totdeauna.

Vegasul de Est

Puterea de atracție a Macao ca centru asiatic al jocurilor de noroc i-a conferit porecla de “Vegasul Orientului”. Comparația era firească, deoarece ambele locații atrăgeau miliarde de dolari în venituri din jocuri de noroc de la milioane de turiști în fiecare an. Atât Vegas, cât și Macao se aflau în regiuni în care jocurile de noroc erau legale, la granița cu zone în care jocurile de noroc erau ilegale. Puterea naturală de atracție era evidentă. Dacă îl construiești, jucătorii vor veni.

Macao a fost o fostă colonie a Portugaliei, cu o istorie lungă și interesantă. Situat pe coasta sudică a Chinei, Macao a servit ca port de navigație pentru flotele puternice ale Portugaliei. În cele din urmă, China a cedat Macao stăpânirii portugheze în 1557, unde a devenit cunoscută sub numele de colonia Macao timp de sute de ani.

Când britanicii au restituit Hong Kong-ul Chinei și Portugalia a restituit Macao la scurt timp după aceea, ambele zone au devenit regiuni administrative speciale (SAR) ale Chinei, cu un grad mare de autonomie. Iar în cazul Macao, acest lucru a inclus și jocurile de noroc legale. Din fericire pentru jucătorii de noroc, Macao avea deja un sector al cazinourilor în plină expansiune datorită “regelui jocurilor de noroc” Stanley Ho.

Odată ce guvernul din Macao a decis să pună capăt monopolului domnului Ho asupra jocurilor de noroc, a pus în vânzare licențe de cazinou pentru dezvoltatorii internaționali de cazinouri. Iar minele de jocuri de noroc s-au deschis pentru mogulii occidentali de cazinouri.

Zgarie-nori

Ambele centre de jocuri de noroc au o linie a orizontului strălucitoare din sticlă și oțel care întâmpină vizitatorii cu peisajei fantastice. Piramide și sfincși, Turnul Eiffel, Statuia Libertății și canalele din Veneția. Este ca și cum toate clădirile emblematice de pe pământ ar avea o întâlnire secretă în mijlocul deșertului, în Las Vegas..

Din toată grandoarea stridentă a pseudo-minunilor arhitecturale din deșertul Las Vegasului, Luxor iese cel mai mult în evidență. O piramidă pare mai potrivită în deșert decât Statuia Libertății sau Turnul Eiffel, dar cochilia strălucitoare de obsidian a Luxorului o face să pară mai degrabă SF decât parte lumea antică. Ca să nu mai vorbim de faptul că, noaptea, cel mai puternic fascicul de lumină de pe Pământ pornește direct din vârful piramidei Luxor pentru a străpunge cerul nopții.

Macao, pe de altă parte, îmbină lumea modernă cu cea antică și contopește culturile din Est și Vest într-un singur loc. Fațadele dărăpănate ale arhitecturii coloniale clasice și străzile pietruite se întâlnesc cu orizontul din oțel inoxidabil al unui oraș cazinou modern. O plimbare prin Macao este ca și cum te-ai plimba prin secole – într-un cadru tropical luxuriant.

Arhitectura îmbină viața de stradă vibrantă a unui oraș chinezesc plin de viață cu clădirile coloniale impunătoare lăsate în urmă de portughezi.

O mulțime de jocuri

Pentru cei care doresc să treacă la fapte, să comparăm Vegas și Macao în funcție de cifre. După cum s-a afirmat anterior, Macao a eclipsat de mult timp Vegasul în ceea ce privește veniturile. Veniturile medii din jocuri de noroc pe an în Las Vegas sunt de 11 miliarde de dolari, iar în Macao sunt de 28 de miliarde de dolari pe an.

Las Vegas-ul se știe că are mai multe camere de hotel decât Macao, deci mai mult loc pentru jucători să viziteze orașul. Totuși,cu atât de multe camere de hotel care găzduiesc atât de mulți oaspeți, cum pot veniturile din Macao să le depășească pe cele din Vegas?

Răspunsul se află în sălile de joc. Cazinourile din Macao sunt, de obicei, de două ori mai mari decât cele din Vegas, iar suprafața totală a sălii de joc este uluitoare. Atât Vegasul, cât și Macao au un cazinou Venețian, prin amabilitatea lui Sheldon Adelson și a companiei Sands, dar The Venetian Sands se mândrește cu cea mai mare podea de cazinou din lume, cu o suprafață de 376.000 de metri pătrați.

O chestiune de alegere

Așadar, pe care dintre cele două terenuri de joc de gambling la nivel mondial l-ați alege? Totul se reduce la o alegere personală. Reputația Orașului Păcatelor este legendară, iar Vegasul este, fără îndoială, orașul de petrecere. Iar Macao se îndreaptă spre lux și este specializat în acțiuni VIP cu sume mari.

Asta nu înseamnă că turiștii obișnuiți de jocuri de noroc nu se distrează de minune în Macao. Există o mulțime de opțiuni de cazare pentru bugete mai mici și o mare varietate de opțiuni de jocuri de noroc pentru toată lumea.

 

Back to top button