glasul-hd.ro Web analytics

EconomicInterviu

Ce inseamna sa faci afaceri cu pasiune? Lorand Soares Szasz revine la Deva

Miercuri, 5 iulie, Lorand Soares Szasz revine la Deva pentru a se întâlni cu oameni de afaceri și manageri de IMM-uri. Seminarul ,,Cum să dezvolți efficient afacerea ta” este gratuit și va fi susținut la Conacul Archia de la ora 10.

 Lorand Soares Szasz este singurul business coach & trainer din România format în cea mai mare firmă de coaching din lume – ActionCoach. A cunoscut succesul pornind de la statutul de grădinar în Portugalia și a ajuns în numai trei ani manager de dezvoltare în cadrul ActionCoach. Acum, după ani de experiență crede cu tărie că afacerile pot fi făcute cu pasiune și profesionalism.

Ce persoane ar trebui sa vina la cursurile tale si de ce?

Cursurile pe care le sustin se adreseaza celor care au o afacere (oameni de afaceri
Cei care participa la cursurile mele de antreprenoriat (cum sa dezvolti o afacere de succes) pot invata cele mai bune metode de crestere a vanzarilor si a profitului. Strategii testate pe piata din Romania.

Vor invata cum sa isi creeze o echipa fantastica in jurul lor. Vor afla cum sa se diferentieze de concurenti in asa fel incat sa poata sa vanda mai scump si mai mult si vor invata cum sa prevada crizele economice, ba mai mult, sa profite de ele ca sa faca si mai multi bani, nu sa piarda.

 

Ce te motiveaza sa faci ceea ce faci?

Faptul ca primesc feedback de la clientii nostri si au rezultate frumoase. Faptul ca pot sa ajut, ca pot sa contribui. Visul meu e sa ajut cat mai multi antreprenori sa se reindragosteasca de afacerea lor si cat mai multi tinere sa isi transforme pasiunea intr-o afacere profitabila.

Dacă te-ai întoarce în urmă cu 5 ani, ce ai schimba la felul cum făceai sau vedeai lucrurile?

 

Nu cred că aș schimba ceva anume. Toate lucrurile care s-au întâmplat au fost cu un motiv. Poate aș face lucrurile mai repede. Aș angaja mai repede. Aș începe să fac seminarii mai repede. Aș scrie prima carte mai repede… etc. Frica m-a ținut pe loc sau m-a încetinit de multe ori. Acum, uitându-mă în urmă, îmi dau seama că a fost o prostie și că mi-a fost frică fără motiv, dar cine știe? Poate că acesta a fost ritmul potrivit pentru mine. Sunt fericit cu ce am făcut și ce om am devenit.

Cum ti-ai descoperit aceasta pasiune, de a vorbi in public?

Nu a fost un moment de revelatie spectaculos. Pur si simplu am inceput sa lucrez in acest domeniu pentru ca era o metoda foarte buna de promovare pentru serviciile de coaching si training.

Nu mi-am propus de mic copil sa ajung speaker (nici nu stiam pe vremea aia de asa ceva) nici ulterior cand a inceput sa cresc profesional, nu era neaparat un scop sa fiu public speaker. Dar dupa ce am inceput aceasta profesie m-am indragostit ea. A fost cum spunea tata cand eram micuti: „pofta vine mancand”.

Multe persoane ma intreaba cum ar putea sa-si descopere vocatia in viata si eu le recomand sa incerce cat mai multe lucruri pana gasesc ceea ce le place.

Evident ca exista si exercitii pe care le putem face, dar din experienta este cel mai usor si frumos.

Care este reţeta succesului?

Din experienţă eu consider că, înainte de a avea orice, dincolo de orice succes material sau nu, trebuie să lucrezi la cine eşti tu. La cunoştinţele tale, gândurile şi gradul tău de conştientizare. E esenţial să te cunoşti. După ce lucrezi la adevărată ta identitate, trebuie să acţionezi în conformitate cu valorile tale. Iar la final, da, vei avea succes, însă nu acolo trebuie să fie focusul, ci pe primele două.

19758024_1128740490591585_226887820_n

Tags