glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Care sunt cele mai bune locuri de vizitat în ținutul Hunedoarei

România este o țară cu un potențial turistic foarte mare. Relieful diversificat și tradițiile încă strâns înrădăcinate atrag tot mai mulți turiști. Chiar dacă acest potențial nu este valorificat la maxim întotdeauna, acesta există. Țara a ajuns să fie promovată în mediul online, ajungând cunoscută și în alte țări pentru frumusețea sa.

Indiferent de locul ales pentru vacanță, trebuie luate în considerare obiectivele, activitățile posibile, dar și confortul. Trebuie să ai la îndemână câteva modalități bune de a-ți petrece timpul în zona respectivă. Și aici, se vor lua în calcul preferințele turistului și ofertele disponibile. Cu cât sunt mai numeroase, cu atât mai mult poate fi diversificat timpul liber.

Hunedoara: o zonă emblematică a țării noastre

Hunedoara este un ținut încărcat de istorie, existând încă din perioada paleoliticului. Relieful său este divers, conținând munți și depresiuni ce formează un tablou pitoresc. În istorie, ținutul atras atenția asupra sa, fiind atestat în anul 1265 cu denumirea de „Hungnod”. Ținutul este regăsit în multiple documente istorice. Cel mai reprezentativ eveniment constă în încoronarea lui Sigismund de Luxemburg, care de altfel primește în dar ținutul.

Ulterior, în timpul domniei Corvinilor, orașul Hunedoara devine târg. Devine prosper și implicit crește și numărul de locuitori. De la an la an, zona a cunoscut o creștere economică favorabilă dezvoltării economică și socială. În prezent, orașul Hunedoara are aproximativ 361.657 de locuitori.

Locuri de vizitat în județul Hunedoara

Ținutul Hunedoarei are numeroase locuri de vizitat și chiar reușește să surprindă pe cele ce ajung pe aceste meleaguri. Totuși, există câteva locuri ce merită vizitate dacă ajungi pe aici.

Grădinile lui Zoe

Una din atracții sunt chiar Grădinile lui Zoe. Deși acest loc nu este foarte vechi, a reușit să atragă rapid atenția asupra sa. Grădina aparține lui Giovanni Salvatelli, un italian stabilit la noi în România. Fondată în anul 2004, grădina este uimitoare și conține numeroase flori și fântâni arteziene.

Castelul Corvinilor

Acesta este un alt punct interesant. Imagine reprezentativă a Hunedoarei, Castelul Corvinilor este unul din cele mai frumoase castele din Europa. Acesta se ridică semeț pe o stâncă la poalele căreia curge râul Zlaști. Castelul este dotat cu mai multe turnuri și săli ce pot fi vizitate de turiști. În prezent, acesta este muzeu, fiind expuse numeroase obiecte medievale ce au aparținut familiei Corvin.

Sarmisegetuza Regia

Cetatea se potrivește de minune iubitorilor de istorie și artă. Este cunoscută ca cea mai mare așezare din Dacia și totodată, capitala statului dac. Deși în prezent sunt doar niște ruine, Sarmisegetuza Regia continuă să fascineze. Simetria pietrelor și lespezilor este impresionantă. Locul în sine este legătura tacită cu strămoșii, fiind o dovadă ce dăinuie de secole întregi.

Cascada Lolaia

Aflată la o altitudine de 1.050 de metri, cascada se află în Parcul Retezat. Iubitorii de natură au multiple motive să viziteze acest loc. Traseul până la cascadă este ușor de parcurs, fiind permis accesul cu mașina în zonă. Înălțimea acesteia este de 13 -15 m, sunetul produs de apă pe stânci creând o adevărată simfonie. De asemenea, locul are și o legendă care pune în prim plan o frumoasă ciobăniță, pe nume Lolaia.

Muzeul trenulețelor

Acest muzeu este destinat vizitatorilor de toate vârstele. Muzeul este unic, exponatele fiind mici trenulețe din colecția deținută de Valentin Baciu. Sunt prezentate aproximativ 18.000 de piese așezate în numeroase lumi în miniatură. Încăperile par a fi o trecere către o altă lume în care totul este redus considerabil ca și dimensiune. Garnituri de tren, mașinuțe și peisaje, toate sunt expuse cu măiestrie pe machetele impunătoare.

Într-un cuvânt

Ținutul Hunedoarei este atractiv și are multe de oferit. Obiectivele cu potențial turistic sunt numeroase și se potrivesc oricui. Atât iubitorii de artă, cât și cei de natură, își pot găsi locul aici. Dacă se dispune de timp și de resurse materiale, plictiseala nu va apărea. În aceste locuri, modernul și tradiționalul par să facă pereche bună.

Back to top button