glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

(Galerie foto, video)Muzeul Trenuleţelor Valentin Banciu s-a deschis și vă așteaptă într-un tărâm de poveste

Muzeul Trenuleţelor Valentin Banciu este deschis de astăzi publicului larg. Copiii sunt așteptați astăzi la muzeu începând cu ora 10.00, intrarea fiind gratuită cu ocazia Zilei Copilului.

De la intrarea în muzeu care se face prin intermediul unui vagon de tren, ești întâmpinat cu o colecție impresinantă de locomotive și garnituri de tren. Despre povestea muzeului am scris zilele trecute aici:

(Galerie foto)Un muzeu unic în România își va deschide porțile pe 1 iunie la Hunedoara – Muzeul Trenulețelor Valentin Banciu

Astăzi voi lăsa pozele, de la deschiderea oficială care a avut loc vineri, să vă invite să vizitați muzeul și chiar să manevrați singuri un trenuleț.

Diorama unică în România, întinsă pe zeci de metri pătrați, vă atrage cu fiecare centimetru, zeci de garnituri de tren care se plimbă prin tuneluri, podulețe și gări, sute de mașinuțe, parașutiști, avioane, elicoptere, lacuri, biserici, ferme, animale, Castelul Corvinilor, patinoar dar și una din atracțiile dioramei principale – o telegondolă funcțională!

Toate detaliile, firele de iarbă, copacii, animalele, oamenii, florile au fost montate manual în decursul unui an de zile cu ajutorul Danei Ille, modelistul muzeului, care a avut răbdarea și dorința de a duce la capăt acest proiect de suflet.” ne-a declarat Delia Banciu, proprietarul muzeului. 

Programul de vizitare va fi zilnic de la ora 10:00 la ora 20:00, ultima intrare la ora 19:30, iar adresa muzeului este Bulevardul Libertății Nr. 4.


 

Back to top button