glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Caravana „Moromeții 2” ajunge în județul Hunedoara

Cel mai așteptat film al anului va avea proiecții de gală, săptămâna viitoare, în patru cinematografe din județul Hunedoara. Este vorba despre „Moromeții 2”, care va putea fi vizionat în avanpremieră la Deva, Hunedoara, Petroșani și Vulcan, în prezența regizorului, Stere Gulea, și a producătorului, Tudor Giurgiu.

„Moromeții 2” va ajunge pe marile ecrane din România în 16 noiembrie, însă echipa filmului va porni într-o caravană prin țară încă de la finalul lunii octombrie. Turneul de promovare, organizat de distribuitorul Transilvania Film, își propune să ajungă în peste 50 de orașe, în special în cele unde există multiplex sau altă sală de cinema, astfel încât mult-așteptatul film să poată fi văzut de cât mai mulți spectatori. Așadar, „Moromeții 2” va avea proiecții de gală, în prezența echipei, în mai multe orașe din județul Hunedoara. În 30 octombrie, filmul va putea fi vizionat la Cinematogrful „Flacăra” din Hunedoara, de la ora 19:00, și la Deva, la Cinematograful „Patria”, de la ora 20:00. În 2 noiembrie, caravana ajunge la Vulcan, la Cinematograful „Luceafărul” (18:30) și la Petroșani, la Cinematograful „Victoria” (20:00). Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate de la casieriile cinematografelor sau online, de pe Eventbook.ro. Prețul unui bilet la cinema-ul din Hunedoara este 13 lei, respectiv 20 de lei la celelalte. Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România.

Despre film

„Moromeții 2” continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi. „E un film care se petrece într-o perioadă mai dură, mai agitată, se instaurează un nou sistem politic, e multă îngrijorare și teamă. Iar lumea aceea pe care o știam dispare, de fapt. Asta m-a și atras la ideea unei continuări, am vrut să duc până la capăt epopeea acestor personaje care au supraviețuit până în anii ‘50 colectivizării. E un omagiu adus acestei lumi”, declară regizorul Stere Gulea. Distribuția este una de excepție și reunește câțiva dintre cei mai apreciați și iubiți actori români. În rolurile principale îi vom vedea pe Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) și Iosif Paștina (Niculae Moromete), aflat la debutul într-un rol principal în cinema. Alături de ei apar Răzvan Vasilescu (Cocoșilă), Gheorghe Visu (Matei Dimir), Oana Pellea (Fica), Andi Vasluianu (Vasile al Moașei), Florin Zamfirescu (Țugurlan), George Mihăiță (Aristide), Ioana Bugarin (Ileana), Paul Ipate (Paraschiv), Vlad Logigan (Notarul Oprescu), Cuzin Toma (Oauăbei), Marian Râlea (Cârcâdat), Dorina Chiriac (Mărioara Bâzdoveică), Liviu Pintileasa (Zdroncan), cu participarea extraordinară a lui Ion Caramitru (Directorul școlii).