glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Carambol pe DN 7. Muncitor de la „drumuri” prins sub un microbuz, la intrare în Deva

Un drumar, care lucra la asfaltarea DN7, la intrarea din Deva, dinspre Mintia, a fost accidentat în urma unui carambol pe drumul care duce la Arad. Vineri după-masă, între cele două girări de la ieșire din municipiul Deva, muncitorii de la drumuri efectuau lucrări de peticire a asfaltului, iar o autoutilitară de-a lor era staționată pe banda II. Semnalizarea proastă a lucrărilor pare să fi dus la producerea accidentului.

Potrivit datelor poliției, muncitorul rănit se afla în fața autoutilitarei staționate. Carambolul s-a produs după ce șoferul unei alte autoutilitare, care circula pe prima bandă, a virat stânga, pentru a evita impactul cu un alt conducător auto, moment în care a fost tamponat din spate de un alt autoturism, ce circula pe banda II. Drumarul nu a avut nicio șansă să scape nevătămat, pentru că în urma impactului, cele două vehicule au intrat în autoutilitara în fața căreia se afla, iar el a fost rănit. „În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 49 de ani și a unui muncitor în vârstă 46 de ani, din județul Bihor, care efectua lucrări la partea carosabilă și se afla în fața autospecialei care staționa pe banda II. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. Accidentul ar fi putut fi evitat, spun martorii, dacă lucrările erau semnalizate corespunzător sau dacă banda II, cea pe care erau efectuate lucrări, era închisă total.

„După primele investigații făcute la fața locului, victimele au suferit leziuni la nivelul capului și la nivelul membrelor. Ambii sunt stabili hemodinamic”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara, medicul Călin Dumitrescu.

Traficul în zonă, înspre Arad, s-a desfășurat cu greutate, pe o singură bandă, timp de aproape două ore.

Tags