glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Campionatul Național de Acrobație cu planorul, la Săulești

Aerodromul de la Săulești găzduiește în perioada 18 – 27 iulie anul acesta Campionatul Mondial de Acrobaţie cu planorul.

La competiție vor participa 50 de concurenți din 13 țări. Campionatul Mondial de Acrobaţie cu planorul este organizat de Aeroclubul României şi Federaţia Aeronautică Română. Concursul se desfășoară pe două clase – Unlimited (competiție ajunsă la ediția a 27-a) și Advanced (ediția a 10-a). Este pentru prima oară când România este gazda unei asemenea competiții.

“Avem aşteptări mari de la piloţii români, mai ales că evoluează cu un planor nou, achiziţionat anul acesta, un planor foarte performant – se numeşte FOX. Sunt pregătiţi. O să vedem săptămâna viitoare, la sfârşit, unde ne clasăm. Anul trecut au fost pe podium, ca echipă, pe locul trei. Sperăm să se păstreze măcar această poziţie”, a declarat preşedintele Federaţiei Aeronautice Române şi directorul general al Aeroclubului României, pilotul George Rotaru, citat de agerpres.ro.

La Campionatul Mondial de Acrobaţie cu planorul vor concura piloți din Austria, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Polonia, Romania, Rusia, Suedia, USA, Lituania și Japonia.

La finalul competiției va avea loc un miting aviatic susținut de lotul naţional al României de acrobaţie cu motor ‘Hawks of Romania’, lotul naţional de acrobaţie cu planorul ‘White Wings’ şi lotul naţional de paraşutism.

Tags