glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Campanie de colectare selectivă a deșeurilor electrice, la Hunedoara

Locuitorii municipiului Hunedoara au ocazia să ia parte la o campanie prin care își pot proteja sănătatea și mediul în care trăiesc. Tot ceea ce trebuie să facă este să participe la o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice, care se va desfășura în perioada 18-19 mai.

Campania are caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec. Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Hunedoara și Serviciul Local de Colectare Hunedoara, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Așadar, vineri și sâmbătă, hunedorenii pot scăpa corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare. Vineri, mașina de colectare va circula prin oraș și va face preluări de deșeuri electrice de la populație, iar sâmbătă, între orele 9.00-17.00, trei puncte de colectare provizorii vor fi puse la dispoziția cetățenilor unde vor putea fi aduse deșeuri electrice, becuri sau baterii. Aceste puncte vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș: zona Kaufland (str. Avram Iancu, staţia de taximetrie); cartier Micro 5 (intersecţie str. Mureșului cu Bd. Dacia); cartier Micro 7 (zona Penny, intersecţie str. Viorele cu str. Pinilor).

Tombolă pentru deșeuri predate

Pentru deșeurile electrice predate, cetățenii pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc în data de 21 mai 2018, la Primăria Hunedoara, începând cu ora 12.00. Premiile sunt: două cuptoare cu microunde, două mașini de călcat, două mixere și două cafetiere. „Colectarea deşeurilor electrice este un proces simplu, atât pentru cetăţeni, cât și pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Hunedoara, prin numărul apelabil gratuit Tel Verde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare”, au anunțat organizatorii.

 

 

Back to top button