glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Festivitate grandioasă la Palatul Magna Curia. Perechile „de aur” din Deva, premiate de municipalitate

Sala Șemineului a Palatului Magna Curia a găzduit ieri o festivitate pe cât de grandioasă, pe atât de emoționantă. Cele mai longevive cupluri, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, atât din oraș, cât și din localitățile aparținătoare, au fost premiate de primarul Devei, Florin Oancea. Evenimentul a fost special organizat de „Ziua Internațională a Familiei”, care se celebrează anual în data de 15 mai.

Peste o sută de cupluri cu vârste respectabile din Deva, Sântuhalm, Archia, Bârcea Mică sau Cristur, care au împlinit sau împlinesc, anul acesta, cinci decenii de căsătorie, s-au adunat, ieri, la Palatul Magna Curia pentru a sărbători „Nunta de aur”. Îmbrăcați de sărbătoare, cu cele mai alese haine, doamnele și domnii au fost întâmpinați și felicitați de edilul șef al Devei, Florin Oancea. De asemenea, la manifestare au mai participat și cei doi viceprimari, Ovidiu Moș și Răzvan Mareș, dar și prefectul județului, Fabius Kiszely. Acesta din urmă le-a urat vârstnicilor prezenți „viață lungă și frumoasă!”.

Fiecare „nuntaș” a primit, din partea municipalității,  500 de lei, o diplomă, un buchet de flori, dar și foarte multe felicitări și strângeri de mână. „Este frumos și emoționant să sărbătorești o jumătate de secol împreună. Se spune că, abia la 50 de ani, căsnicia își dovedește, cu adevărat, rezistența. Dacă fac un calcul, dumneavoastră v-ați căsătorit exact în anul în care eu m-am născut și ați rezistat împreună atâția ani, dovedind că, de fapt, adevărata nuntă are loc în inimă și nu în sala de bal ori la Casa Căsătoriilor. Sunteți adevărate modele de viață pentru mine, dar și pentru întreaga noastră comunitate”, le-a spus primarul Florin Oancea cuplurilor prezente la eveniment.

Șampanie, muzică și o tombolă cu premii

Recitaluri de muzică ușoară și folclor, dar și o invitație pe ringul de dans au fost doar câteva dintre surprizele de care au avut parte sărbătoriții, în timp ce au ciocnit o cupă de șampanie. În plus, aceștia au luat parte și la o tombolă cu premii, la care au fost acordate, prin tragere la sorţi, șase torturi și patru cine romantice. Evenimentul a fost organizat de Primăria Deva – Direcţia Publică Locală de Evidenţa Persoanelor şi Stare Civilă și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva și a fost prezentat de Mihai Feier. Administraţia locală din Deva acordă premii şi diplome de fidelitate cuplurilor care aniversează „Nunta de Aur” începând din anul 2000. Fondurile destinate premierii sunt aprobate prin Hotărârea Consiliului Local Deva nr. 107/2017 și sunt suportate de la bugetul local.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button