glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Campania ,,Prin sport, împotriva drogurilor la Deva!” s-a încheiat

Peste 200 de elevi din municipiul Deva au participat în perioada vacanţei şcolare la acţiunile din cadrul campaniei ,,Prin sport, împotriva drogurilor la Deva!”. Iniţiativa acestei campanii a aparţinut parteneriatului alcătuit din Primăria municipiului Deva, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara şi Colegiul Tehnic ,,Transilvania” Deva, cu sprijinul Direcţiei Poliţiei locale Deva, care a vegheat la siguranţa participanţilor.

,,Prin sport, împotriva drogurilor la Deva!” s-a încheiat oficial în 12 septembrie şi a avut ca scop declarat prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor, prin oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber. Copiii au jucat fotbal, tenis cu piciorul şi volei pe terenul de sport al Colegiului Tehnic ,,Transilvania” din Deva. Pe tot parcursul activităţilor sportive participanţii au primit apă din partea organizatorilor, iar la sfârşit au beneficiat de materiale promoţionale, tricouri şi brăţări cu inscripţii specifice plus pliante informative cu mesaje care explică efectele consumului de droguri asupra organismului uman.
Primăria municipiului Deva şi Direcţia Poliţiei locale îşi propun ca pe viitor să organizeze, în parteneriat cu şcolile din oraş, şi alte activităţi extraşcolare, cum ar fi campionate de fotbal, acţiuni de informare şi prevenire a violenţei în şcoli, dar şi vizite la Penitenciarul Bârcea. Acolo tinerii vor avea posibilitatea să discute cu cei care au încălcat legea, în special cu persoanele care au săvârşit infracţiuni pe fondul consumului de droguri, pentru care ispăşesc acum pedepse privative de libertate.