glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Avem două echipe la retrogradare în Liga a treia

Ambele formaţii din judeţul nostru care evoluează în Liga a treia de fotbal au pierdut sâmbătă, la diferenţe de scor identice. Dacă eşecul lui Cetate Deva la Reşiţa era de aşteptat (într-o serie din care impresia foarte puternică este că nimeni nu vrea de fapt să promoveze şi cărţile par făcute în acest sens pentru echipa din Valea Domanului), în schimb nimic nu anunţa înfrângerea lui CS Hunedoara pe teren propriu, într-un meci care părea o formalitate în compania „lanternei” Ocna Mureş.

A fost aşadar CS Hunedoara – CS Ocna Mureş 0 – 2 şi CSM Şcolar Reşiţa – LPS Cetate Deva 3 – 1, în etapa cu numărul 23 din seria a patra. Efectul imediat al primului rezultat a fost înlăturarea lui Mircea Alic de la conducerea echipei de pe Cerna, care de la victoria surprinzătoare asupra Reşiţei a reuşit un singur punct în ultimele patru etape. Ca de fiecare dată în fotbal (nu neapărat doar în cel românesc), pentru toate oalele sparte a plătit antrenorul. Aceasta deşi, dacă e să împărţim răspunderea pentru eşecurile în lanţ din ultimul timp, vinovaţii ar trebui căutaţi în principal în cu totul altă parte. De pregătirea următoarei partide se vor ocupa secundul Raul Spătaru şi jucătorul Robert Cristian.

Evoluţia hunedorenilor în partida cu Ocna Mureş – formaţie care este demult retrogradată şi a venit pe „Michael Klein” pur şi simplu doar ca să joace, relaxat şi dezinvolt – a fost încă şi mai slabă decât cea de la precedenta înfrângere pe teren propriu, cu Ghiroda şi Giarmata Vii. Doar Herci, Vasinc şi Marinca de la gazde s-au zbătut vizibil în acest meci – cu toate că au făcut-o şi ei în gol –, în timp ce restul coechipierilor au fost pur şi simplu de nerecunoscut. Golurile victoriei oaspeţilor au fost reuşite de Borşoi (min. 47) şi Coltor (min. 75). Iată formula folosită de Hunedoara la acest joc: Jurcă – Iacob, D. Creciunesc, Ionică, Doboş – Herci, Al. Dan, R. Cristian (79 Ciucurescu), Marinca (68 Tătulea) – Vasinc, Tecsi (59 Bloj)

După victoriile cu Dumbrăviţa şi Cugir, echipe din fruntea clasamentului, mulţi optimişti aproape că sperau într-o nouă mare surpriză a lui Cetate (şi) la Reşiţa, în ciuda sincopei din „intermediara” cu Galda de pe teren propriu. Şi un nou miracol părea să se producă în minutul 21, când Lupu a fost faultat clar în careul gazdelor şi Boldea a transformat penaltyul pentru 0 – 1. A fost nevoie ca prima repriză să intre în prelungiri pentru ca reşiţenii să egaleze prin Staicu. Vârful de atac al CSMŞ a fost în partea secundă omul decisiv, completând un hat-trick cu golurile din minutele 66 şi 86 care au stabilit şi scorul final.

Cu şapte etape rămase de disputat, clasamentul arată următorul lucru: CS Hunedoara se află pe locul 12 (retrogradabil şi el în funcţie de punctajele din celelalte serii) cu 27 de puncte, Cetate Deva pe locul 14 cu 26 de puncte. Etapa viitoare Hunedoara joacă în deplasare cu Şoimii Lipova, iar Cetate la Deva cu Gloria Lunca Teuz Cermei.