glasul-hd.ro Web analytics


Cultură

Avanpremiera filmului “La Gomera”, propunerea României pentru o nominalizare la OSCAR în 2020, în cinematografele din Deva și Hunedoara

„La Gomera” (“The Whistlers”), al cincilea lungmetraj al regizorului Corneliu Porumboiu, va rula în această săptămână în avanpremieră în cinematografele din Deva și Hunedoara.

Filmul spune povestea lui Cristi, un ofițer de poliție care ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța limbajul „El Silbo”, o formă de comunicare prin fluierat, specifică zonei. Misiunea lui este de a-l elibera pe Zsolt, un afacerist controversat aflat în arest în București.

Programul proiecțiilor

Cinema City Deva – miercuri, 11 septembrie, ora 19.20

Cinema Patria Deva – joi, 12 septembrie, ora 20.00

Cinema Flacăra 3D Hunedoara – joi, 12 septembrie, ora 20.00

Filmul „La Gomera” a fost selectat în competiţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, unde a avut premiera mondială. Filmul a fost desemnat propunerea României pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar 2020.

„La Gomera” este o producție 42 KM FILM în coproducție cu Les Films du Worso (Franța), Komplizen Film (Germania), Arte Grand Accord, Film i Vast si Filmgate Films (Suedia).

Distribuţia: Vlad Ivanov, Catrinel Menghia (Marlon), Rodica Lazăr, Sabin Tambrea

Regia: Corneliu Porumboiu

Producători: Marcela Mindru (Ursu), Patricia Poienaru. Coproducători: Sylvie Pialat, Benoît Quainon, Janine Jackowski, Jonas Dornbach și Maren Ade

Tags
Back to top button
Close
Close