glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Autobergamo îşi joacă şansa unui loc mai bun cu Galaţiul

După înfrângerea de marţi de la Timişoara, Autobergamo Deva susţine duminică de la ora 18 ultima partidă de pe teren propriu din sezonul regulat. Adversara ei este United Galaţi, echipă care va intra în play-off de pe locul 4 indiferent de rezultatele ultimelor două etape rămase de disputat.

În tur, la Galaţi, Autobergamo a învins pe United cu 5 – 3 după o partidă disputată, de o bună factură tehnică, şi pleacă în mod evident favorită şi la acest meci. În ceea ce îi priveşte pe oaspeţi, aceştia nu mai au nici un fel de griji în campionat, fiind la 9 puncte distanţă de locul 3 şi la 11 de locul 5, aşadar pentru ei miza celor două meciuri rămase de jucat nu există.

Calcule măcar pentru locul 2

Cu totul altfel stau lucrurile în ceea ce priveşte situaţia echipei devene. Cu un ochi şi la partidele rivalelor din Timişoara şi Târgu Mureş, trupa lui Florin Ignat are nevoie de şase puncte obligatorii din disputele cu United şi cu Clujana din ultimele două runde. Ar acumula astfel 60 de puncte, în condiţiile în care Informatica are 57, cu trei meciuri rămase de jucat, iar City’us 56, cu două partide rămase de disputat. Foarte important pentru toate cele trei pretendente la titlu este rezultatul restanţei City’us – Informatica, împinsă (nu se ştie cât de regulamentar) ca programare până la finalul campionatului.

Cu partida de duminică a lui Autobergamo se deschide balul în trei din etapa a 25-a, penultima a Ligii întâi: Informatica va juca luni cu Dunărea Călăraşi, iar City’us marţi cu Concordia Chiajna, ambele în deplasare. Dacă târgmureşenii au o misiune facilă, în mod normal punându-se doar problema scorului, nu acelaşi lucru se poate spune despre întâlnirea timişorenilor de la Călăraşi. Dunărea se află în luptă directă pentru locul 5 cu Spicom Sfântu Gheorghe, miza acestui loc fiind un meci mult mai accesibil în primul tur de play-off, anume unul cu United Galaţi, nu cu una dintre cele trei „mari” ale campionatului cum va avea ocupanta locului 6.

Dincolo însă de ce vor face Informatica şi City’us în aceste ultime două etape, Autobergamo este obligată să îşi câştige meciurile pe care le mai are de jucat. Iar primul este cel cu United, în funcţie de deznodământul acestuia urmând să vedem dacă mai facem calcule sau ne resemnăm cu intrarea în play-off de pe locul 3.

Tags
Back to top button
Close
Close