glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Autobergamo câştigă derbyul cu Informatica şi încheie sezonul regulat pe primul loc (FOTO)

Meciul de luni seară dintre primele două clasate din Liga 1 la futsal s-a disputat exact la temperatura şi presiunea aşteptate, ca să împrumutăm nişte termeni din chimie. Autobergamo şi Informatica au oferit pe parchetul Săli Sporturilor din Deva un joc de calitate – în fond au evoluat practic toţi componenţii Naţionalei României – dar şi extrem de tensionat, fapt la care din păcate şi-a adus contribuţia decisivă brigada de arbitri.

 

Finalmente Autobergamo s-a impus cu 6 – 3 după o evoluţie de infarct a scorului (3 – 0, 3 – 3) şi a făcut rocada în clasament cu învinsa ei. Campioana îşi va păstra cu siguranţă locul 1 şi în cele două etape rămase din sezonul regulat, în care va întâlni ultimele două clasate din Liga 1, pe City’us Tg. Mureş şi Spicom Sf. Gheorghe, echipe învinse în tur de deveni cu 17 – 1, respectiv 8 – 0.

 

Gherman şi Ivănescu au luat prim-planul

 

Meciul a început cum nu se putea mai palpitant, fără nici un fel de perioadă de tatonare, consemnând evenimente majore încă din primul minut. După ce Mimi Stoica are un şut de puţin pe lângă bară la întâia acţiune de atac a partidei, tot el deschide scorul în secunda 28 cu un şut sub transversală la un corner excelent executat de Alpar Csoma. În secunda 44 Robert Matei scapă singur spre poartă şi e “cosit” din spate de Simic, care vede cartonaşul roşu şi este eliminat definitiv din joc. În superioritate pentru două minute, Autobergamo atacă şi Cristi Matei, sărbătoritul zilei, ratează două bune ocazii de a înscrie. Informatica îşi revine “din pumni” şi Lupu are de două ori şansa golului, ca şi Oliveira, însă Toniţă este la post şi respinge de fiecare dată.

Din păcate, parcă speriaţi de decizia luată la începutul partidei, arbitrii Gabriel Gherman şi Marian Ivănescu încep să fluiere pentru o singură echipă, iar aceasta este cea timişoreană. Rakic vede doar “galben” pentru un fault extrem de dur la Stoica, iar golul perfect valabil al lui Ferreira din min. 9 este anulat chipurile pentru un fault la Iancu, deşi portarul Informaticii a căzut la pământ după o ciocnire cu un coechipier! Tot Ferreira mai ratează o şansă de gol singur cu Iancu, însă Obadă înscrie în min. 11 pentru 2 – 0 cu un şut de la distanţă. Tânărul Andre nu reuşeşte să îl învingă pe Iancu, Stoica şi Robert Matei irosesc şi ei alte ocazii, de partea cealaltă Oliveira să aibă două şuturi periculoase care nu găsesc ţinta. Cristi Matei face 3 – 0 în min. 15 după o acţiune personală, cu intercepţie şi portarul advers culcat din fentă.

 

Final de repriză la limita demenţei

 

Rakic, care avea cartonaş galben, mai comite un fault grosolan chiar în faţa arbitrului fără să fie sancţionat în nici un fel, în timp ce Autobergamo este adusă încet şi sigur în zona periculoasă a celor şase faulturi de echipă de decizii ale “fluieraşilor” care au adus publicul devean (şi nu numai) la exasperare. În min. 18 se acordă primul penalty pentru Informatica, la un contact între Obadă şi Araujo, iar neeliminatul Rakic transformă pentru 3 – 1.

Devenii scot portarul şi irosesc alte oportunităţi mari de gol prin Ignat, Csoma şi Stoica. Cu un minut înainte de pauză nervii cedează, Cristi Matei primeşte galben, se crează o busculadă în care (printre altele) Oliveira îl loveşte pe Csoma, dar vede doar galbenul. În ultimul minut al reprizei arbitrii mai inventează o lovitură de la 10 metri pentru Timişoara la o fază în care numai fault al lui Ignat la Oliveira nu a fost, însă “se arată pricea” şi Oliveira trimite în bară. “Bomba” explodează când mai erau doar şapte secunde de joc din prima parte şi Informatica primeşte şi a treia lovitură de pedeapsă într-un interval de numai două minute. Deco transformă şi astfel scorul pauzei este fixat la 3 – 2, cu aportul decisiv al brigăzii bucureştene.

 

Moment psihologic depăşit cu bine de campioni

 

Startul părţii secunde aparţine Devei, cu şutul lui Tacot respinse de Voin şi cu Obadă în mare vervă de joc. Fără ca nimic să o anunţe, vine egalarea la o fază în care Rakic trece de o apărare visătoare şi îl păcăleşte pe Toniţă cu un şut care trece printre picioarele portarului devean. Informatica încearcă să profite de momentul psihologic, dar Toniţă apără la ocazia lui Rakic şi Oliveira ratează din faţa porţii goale. Autobergamo trece peste şocul egalării şi caută golul victoriei. Robert Matei în două rânduri şi Ignat sunt aproape de el, însă tot ei lucrează faza de 4 – 3 din min. 29, cu primul la construcţie şi antrenorul-jucător la finalizare. Internaţionalii moldoveni ies şi ei la rampă în min. 31, când Obadă centrează şi Tacot înscrie pentru 5 – 3. Toniţă se remarcă cu o intervenţie în faţa lui Deco, pentru ca în poarta cealaltă Voin să limiteze proporţiile scorului prin cinci parade de senzaţie la şuturile expediate de Ignat şi de fraţii Matei.

Gherman şi Ivănescu nu puteau scăpa prilejul de a pune bomboana pe coliva arbitrajului acestei partide. Oliveira intră tare la Ignat şi e pe punctul de a încasa al doilea galben în min. 36, însă Gherman se răzgândeşte subit când îşi dă seama că timişoreanul mai avea unul. Pânzaru are o intervenţie discutabilă la Deco, însă nu se acordă nimic, pentru ca la faza următoare, când nu a fost chiar nimic neregulamentar, să se acorde lovitură liberă pentru Informatica, bătută de Oliveira peste poartă. Deco îl faultează pe Ignat, îl mai faultează o dată (ca să fie sigur), dar cel care vede cartonaşul galben – pentru proteste – este deveanul. Oliveira scapă – a câta oară – de un cartonaş la un fault asupra lui Ignat, timişorenii scot portarul în căutarea golului, dar cel care înscrie este căpitanul Cristi Matei, care interceptează şi stabileşte scorul final în min. 39.

Nici Toniţă, cu o degajare pe lângă poarta goală, nici Oliveira, cu un şut în plasa laterală, nu mai pot modifica tabela, care “îngheaţă” la 6 – 3 şi astfel Autobergamo preia şefia în clasamentul Ligii întâi.

 

Autobergamo Deva – Informatica Timişoara 6 – 3 (3 – 2)

 

AUTOBERGAMO: Toniţă, Savu – Stoica, Csoma, Pânzaru, Tacot, Ferreira, R. Matei, C. Matei, Obadă, Ignat, Pedro, Andre. Antrenor Florin Ignat

INFORMATICA: Iancu, Voin  – Rakic, Simic, Oliveira, Deco, Lungu, Ilaş, Lupu, Araujo, Apostol, Nastai. Antrenor Robert Lupu

Au marcat: Stoica (1), Obadă (11), Cr. Matei (15, 39), Ignat (29), Tacot (31), respectiv Rakic (18, 26), Deco (20)

 

Liga 1, etapa 16, rezultate 

Spicom Sf. Gheorghe – City’us Tg. Mureş 9 – 4

United Galaţi – Muncitorul Reşiţa 13 – 2

Politehnica Iaşi – Dunărea Călăraşi 2 – 2

Imperial Wet – FK Odorheiu 6 – 2

Autobergamo Deva – Informatica Timişoara 6 – 3

 

West Deva a pierdut la Buzău cu Fortius
A fost etapă şi în liga a doua la sfârşitul săptămânii trecute, iar cea de-a doua reprezentantă a Devei a evoluat duminică în deplasare la Buzău în compania ocupantei locului 7, Fortius. Din păcate West a continuat seria negativă din acest sezon de primăvară, fiind învinsă cu 12 – 7 şi coborând din cauza acestei înfrângeri până pe locul 9 în clasament. În locul ei, pe poziţia a opta, a urcat Inter Gheorgheni, care a furnizat surpriza etapei trecând de fosta prim divizionară KSE Târgu Secuiesc cu 3 – 2.

În rest s-au înregistrat rezultate scontate în această rundă. Liderul Clujana s-a distrat la Remetea, 12 – 1 cu Kereszthegy, Luceafărul Buzău a confirmat parcursul excelent din retur cu o nouă victorie, 7 – 5 cu Bukovina Vicov, Colţea Braşov a câştigat la Piatra Neamţ cu Ceahlăul, 6 – 3, şi a urcat până pe locul 3, depăşind KSE la golaveraj. În fine, Dinamo Leonardo a obţinut un succes previzibil la Oradea, 13 – 6 cu „lanterna” Pro Tineret Sighişoara.

 

Liga 2, etapa 16, rezultate 

 

Dinamo Leonardo Oradea – Pro Tineret Sighişoara 13 – 6

Kereszthegy Remetea – CFF Clujana Cluj 1 – 12

Futsal Ceahlăul – Colţea Braşov 3 – 6

Fortius Buzău – West Deva 12 – 7

Luceafărul Buzău – Bukovina Vicov 7 – 5

Inter Gheorgheni – KSE Tg. Secuiesc 3 – 2

 

Back to top button
Close
Close