glasul-hd.ro Web analytics


Economic

Au ”judecat-o” colegii ei! Carmen Hărău vrea să pună cu price preț gheara pe CECCAR

Carmen Hărău a provocat un scandal imens la Adunarea Generală a CECCAR Hunedoara, după ce a fost invalidat simulacrul de alegeri prin care senatorul PNL,  a fost aleasă, fără nicio legitimitate, în funcția de președinte a Corpului Experților Contabili și a Contabililor Autorizați din România – filiala Hunedoara.

harauSenatorul PNL, Carmen Hărău a primit o lecție usturătoare chiar de la ”colegii ei economiștii”, demonstrând că respectul profesional este mult mai greu de câștigat decât este de cumpărat succesul politic.

Contabilii nu au vrut-o și pace!

Adunarea generală a CECCAR, s-a întrunit sâmbătă pentru validarea alegerilor care au avut loc în perioada 13 – 18 martie. Adunarea Generala a CECCAR Hunedoara a invalidat, prin vot rezultatele alegerilor, punând-o astfel pe Carmen Hărău în postura de pierzător al unui scrutin în care a fost singurul candidat.Ulterior votului, în care Hărău a pierdut cu 22 – 18, politiciana liberală a făcut un scandal monstruos, în urma căruia președintele CECCAR, Robert Șova, cel care a schimbat regulamentul de alegeri în favoarea ”protejatei” lui a decis să fie renumărate voturile pe baza unei filmări. Renumărarea s-a făcut fără ca membrii Adunării Generale să fie prezenți, într-o altă locație decât cea în care s-a ținut ședința. În momentul de față Hărău pare că a reușit să fie desemnată cu forța, șefă a contabililor hunedoreni, chiar dacă majoritatea covârșitoare a acestora nu o dorește în această funcție. Până la urmă, se pare, că instanțele de judecată vor fi cele care vor stabili dacă senatorul liberal va fi sau nu președintele CECCAR Hunedoara, pentru că cei mai mulți dintre membrii organizației profesionale sunt hotărâți să atace în instanță deciziile conducerii.  Alegerile controversate s-au dovedit a fi de fapt un simulacru organizat cu un unic scop: Carmen Hărău voia să ajungă președinte cu orice preț. Astfel că senatorul liberal Carmen Hărău a încercat să intre cu forța în conducerea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), cu complicitatea președintelui Robert Șova care a schimbat statutul în timpul procesului electoral. În goana după funcții și demnități, senatorul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău și-a dorit o funcție în conducerea CECCAR care să-i legitimeze statutul de contabil autorizat cu care se laudă de câte ori are ocazia.

Profesioniștii se dezic de impostura politicienilor

La sfârșitul anului 2017 Carmen Hărău a candidat pentru funcția de președinte a filialei CECCAR Hunedoara, cu toate că era inactivă în această uniune profesională, conform propriei declarații de interese și nu deținea viză de lucru, fiind astfel în imposibilitatea statutară de a ocupa funcția. Pentru această funcție au fost depuse cinci candidaturi, însă numai una a fost acceptată, cea a Eleonorei Carmen Hărău, celelalte patru fiind respinse fără nicio explicație. În aceste condiții bănuind că alegerile vor fi boicotate de colegii ei contabili, Hărău a renunțat la candidatură. Alegerile au fost reluate în luna martie a acestui an după același scenariu. Contracandidații Eleonorei Carmen Hărău au fost din nou scoși din cursă fără nicio explicație, dar de această dată, mult mai hotărâtă, politiciana – contabil a rămas să concureze singură. Și a reușit ”performanța” de a ajunge pe locul doi în condițiile în care doar 55 de contabili din aproape 600 de membrii CECCAR, s-au prezentat la vot.

Cât o fi costat-o pe Hărău schimbarea statutului

Conform statutului CECCAR procesul de vot se desfășoară într-un scrutin de două zile. În cazul în care nu se întrunește un cvorum, stabilit la 30 la sută din membrii, procesul electoral poate fi prelungit până la atingerea cvorumului dar nu mai mult de încă patru zile. În județul Hunedoara procesul de votare a început în 13 martie, pe buletinul de vot figurând un singur candidat, senatorul liberal Carmen Hărău. Era practic doar o problemă de cvorum ca politiciana să fie aleasă președintele filialei județene a CECCAR în lipsa contracandidaților scoși din joc fără explicații. La sfârșitul zilei de 14 martie s-a constatat că alegerile trebuie prelungite pentru că nu a fost întrunit numărul minim de voturi pentru a putea fi validat ”succesul” Eleonorei Carmen Hărău. În mod cu totul surprinzător, pentru observatorii externi, nu și pentru contabilii care cunosc jocurile din interiorul CECCAR, în data de 15 martie, conducerea centrală a adoptat o modificare a normelor interne prin care, o numește practic pe liberala Carmen Hărău, în funcția de președinte, în lipsa unor contracandidați. Conform modificărilor aduse la regulamentele interne, după cele patru zile suplimentare de scrutin, indiferent ca se constituie cvorum sau nu, candidatul cu cele mai multe voturi va fi validat președinte. În cazul de față, singurul candidat, senatorul liberal Eleonora Carmen Hărău., un prosper om de afaceri care nu are nicio reținere în a se lăuda cu faptul că este capabilă să cumpere orice își dorește, de la funcții la proprietăți imobiliare.

 

Back to top button