glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Au început lucrările de repoziționare/înlocuire a aparatelor de reazem la Podul peste râul Mureș

În raportul preliminar al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum de la lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, întocmit de către IPTANA, s-a constatat o funcționare defectuoasă a aparatelor de reazem (Aparatele de reazem sunt echipamente esentiale ale podurilor moderne care sustin tablierul podului, transmitand sarcinile verticale) de la Podul peste râul Mureș acestea fiind ieșite în afara marginii plăcii metalice, către râu.

Astfel, CNAIR SA a semnat contractul “Repoziționare/înlocuire aparate de reazem la Pod pe Autostrada Lugoj – Deva, Lot 3, km 69+105, peste râul Mureș” cu Societatea TKT TEHNOLOGII SI TENSIONARI IN CONSTRUCTII SRL, valoarea contractului fiind de 280.000,00 lei fără TVA.

De asemenea, a fost  emis ordinul de începere a lucrărilor și s-a predat amplasamentul constructorului,  lucrările fiind in plina desfasurare.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este de 20 de zile în  condiții meteo favorabile.

Reamintim, CNAIR a semnat contractul pentru Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de artă proiectate și executate în cadrul contractului “Proiectare și Execuție Autostrada Lugoj – Deva, lot 3 km 56+220 – km 77+361”, având o durata de 90 de zile de la Data de Începere a Contractului.

În data de 9 decembrie 2019, a fost transmis Raportul final de Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de drum proiectate și executate a fost  transmis de către IPTANA.

În prezent, CNAIR analizează raportul final al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum și așteaptă raportul final al experizei tehnice a lucrărilor de artă.

În funcție de concluziile și recomandările raportelor finale ale expertizelor, CNAIR va lua o decizie privind finalizarea lucrărilor rămase de executat, în regie proprie sau prin contractarea lor.

Back to top button