glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Asistaţii social rămân fără bani dacă refuză un loc de muncă

Deputaţii au votat ieri un proiect care modifică Legea venitului minim garantat. Nu se ştie în ce condiţii, un amendament al deputatului liberal Florin Roman a reuşit să treacă şi să fie votat chiar de o majoritate clară (274 din 280 de deputaţi prezenţi).

Amendamentul lui Florin Roman prevede că, dacă eşti beneficiar de venit minim garantat şi refuzi o singură dată un loc de muncă, pierzi dreptul de a mai primi banii plătiţi de primărie

„E lege: refuzi un loc de muncă nu mai primeşti ajutor social. Amendamentul meu, susținut împreună cu deputatul Alexandru Băieşan, a trecut de votul final. 280 de colegi au votat și de azi e literă de lege. O lege împotriva puturoşilor, nu împotriva celor care au cu adevărat nevoie de sprijin. Sunt 220.000 de beneficiari de venit minim garantat! Pe mulți dintre ei îi găsiți prin cârciumi, refuză să-și trimită copiii la școală și trăiesc pe spinarea statului. S-a terminat! Mulțumesc celor care au votat împotriva puturoşilor! La muncă, nu la întins mâna!”, a postat Roman pe pagina sa de facebook.