glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Aqualand și Mc’Donald’s își vor share-ui (împărți) clienții. Pe aceeași idee, se dorește introducerea cardului de turism, pentru atragerea a cât mai mulți oameni în județul Hunedoara

Trebuie să îi facem pe turiști să rămână în județul nostru! Asta își doresc autoritățile locale din municipiul Deva, care împreună cu consilierul județean Oana Frânc au pus bazele unui instrument care îi poate face pe oameni să stea la noi cel puțin o noapte. Cardul de turism se dorește a fi implementat în Hunedoara și cu ajutorul lui turistul va avea tarife scăzute, dacă se va caza în județ, ori va avea reduceri la anumite restaurante și obiective. Cardul va funcționa pe sistemul de share-uire de clienți, sistem care va fi implementat pentru prima data de Aqualand și Mc’ Donald’s, peste o săptămână.

„Acest card va funcționa pe share-uire de clienți. Săptămâna viitoare, veți vedea prima colaborare dintre o instituție a primăriei – Aqualand, și Mc’ Donald’s. Își vor share-ui clienții între ei. Adică, toți cei care vor merge la Mc’ Donald’s, ca să putem să îi atragem la Aqualand, vor plăti doar intrarea în complexul acvatic și vor beneficia de o intrare gratis la saună. De asemenea, toți cei care vor merge la Aqualand vor primi o prăjitură gratis la Mc’Donald’s. Cu cardul de turism, încercăm să atragem cât mai mulți turiști în Deva, în așa fel încât ca oamenii să aibă reduceri la anumite restaurante, la anumite obiective din municipiu. Lucrăm la acest proiect împreună cu Oana Frânc și sper să îl finalizăm cât mai repede”, spune viceprimarul Devei, Răzvan Mareș.

Ideea cardului de turism a pornit în urmă cu aproximativ un an, când consilierul județean PNL Oana Frânc a gândit, împreună cu câțiva colegi, un proiect pentru dezvoltarea turistică a județului Hunedoara. Scopul acestui card de turism este să determine oaspeții județului Hunedoara să rămână cât mai mult aici, prin acordarea de facilități atât de cazare, cât și de masă, dar și prin taxe de vizitare mai reduse. „Ne întrebăm de ce oamenii părăsesc atât de repede județul Hunedoara. Vin, vizitează obiectivele turistice, dar înnoptează în județele apropiate. Am împărțit județul Hunedoara pe patru axe de interes: turismul religios, turismul maghiar, turismul istoric și turismul sportiv. În Deva, am identificat obiective turistice care s-ar plia foarte bine pe turismul maghiar și turismul istoric. Cetatea Devei găzduiește mitul meşterului Manole, mormântul episcopului David Ferenc, fondatorul Bisericii Unitariene. Cei care vor să facă turism religios pot să viziteze mănăstirea Prislop, iar de aici ar putea merge în zona Bradului, unde, la Vața de Sus, este locul nașterii Părintelui Arsenie Boca, iar în curtea Liceului „Avram Iancu” din Brad este gorunul lui Arsenie Boca. Oamenii aceștia nu ar mai pleca în alte județe”, a declarat Oana Frânc.

Tags