glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Aproape 400 de copii au jucat în „Ţara Haţegului Junior’s Cup” la futsal

Aproape 400 de copii, adică 40 de echipe reprezentând 18 cluburi sportive din nouă judeţe, au participat în perioada 8 – 10 februarie la cea de-a treia ediţie a turneului de fotbal în sală „Ţara Haţegului Junior’s Cup indoor 2019”. Este vorba despre un campionat de fotbal destinat copiilor între 8 şi 13 ani, care s-a desfăşurat în Sala Sporturilor din Haţeg.

Organizatorii evenimentului au fost, în parteneriat, Asociaţia Club Sportiv Masters Sports. Federaţia Române de Fotbal, Primăria şi Consiliul local Haţeg, Primăria şi Consiliul Local Sântămăria Orlea, Consiliul Judeţean Hunedoara, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara, Asociaţia Intercomunală Ţara Haţegului, Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului – Geoparc Internaţional UNESCO, Destinaţia Ecoturistică Ţara Haţegului – Retezat şi Acerbis – partener tehnic.

Au participat şapte echipe din judeţul nostru

Retezatul Haţeg, Dynamic Lupeni, CFR Simeria, CS Hunedoara, ACS Şcoala de Fotbal Florea Văetuş, Şcoala de Fotbal Damian Militaru şi AS Sântămăria Orlea au fost cele şapte formaţii din judeţul Hunedoara care au luat startul la ediţia din acest an în „Ţara Haţegului Junior’s Cup”. Au mai fost prezente la întreceri echipe din judeţele Alba, Arad, Cluj,Timiş, Mehedinţi, Sibiu, Sălaj şi municipiul Bucureşti.
„<<Ţara Haţegului Junior’s Cup>> este, fără îndoială, un turneu de succes, devenit emblematic pentru fotbalul juvenil din România încă din 2017, de la prima ediţie . Ne dorim să creştem împreună, să oferim acestei competiţii fotbalistice conotaţii internaţionale, iar zona turistică a Ţării Haţegului şi a Retezatului să fie promovată şi datorită nouă”, a declarat la finalul turneului Petru Basarabă, directorul evenimentului sportiv Ţara Haţegului Junior’s Cup indoor.
Din partea Federaţiei Române de Fotbal a fost prezent la Haţeg fostul internaţional Gheorghiţă Geolgău, managerul departamentului de scouting, care a acordat premiile pentru cei mai buni jucători ai turneului.

Câştigătorii de la „Ţara Haţegului Junior’s Cup”

Iată şi premianţii turneului la ediţia din acest an, desfăşurată pe şase categorii de vârstă. La grupa 2006 pe primul loc au terminat micii fotbalişti de la CFR Simeria, urmaţi în clasament de cei de la Speranţa Albac şi de la Benfica Bucureşti. La grupa 2007 s-a impus la final o altă formaţie din judeţul nostru, CS Hunedoara.
Grupa 2008 a fost câştigată de echipa Sport Kids Drobeta Turnu Severin, pe podium mai situându-se Şcoala de Fotbal Damian Militaru şi CFR Simeria. Tot o grupare din Turnu Severin, Luceafărul, a câştigat întrecerile de la grupa 2009 şi grupa 2010. Pe locul 2 la grupa 2010 a terminat CFR Simeria, iar pe 3 Benfica Bucureşti. În grupa 2011 primul loc a fost ocupat de cei de la Liceul cu Profil Sportiv LPS Banatul Timişoara.
Organizatorii au acordat şi premii individuale pentru cei mai buni jucători ai turneului. Aceştia au fost Alexandru Stoian (Benfica Bucureşti) la grupa 2006, Darius Orăşanu (CS Hunedoara) la grupa 2007, Denis Ţăroi (Sport Kids Drobeta) la grupa 2008, Daniel Motîntău Moia (Luceafărul Drobeta) la grupa 2009, Radu Mandea (Luceafărul Drobeta) la grupa 2010 şi Ovidiu Merai (LPS Banatul Timişoara) la grupa 2011.
Cel mai tânăr jucător al turneului a fost Ronaldo Nagy de la Abba Jibou, născut pe 15 decembrie 2014. Un Premiu Special pentru suporter veteran al fotbalului hunedorean prezent la acest turneu a fost acordat lui Ioan Prodan.