glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Amenzi de peste 16.000 de lei pentru neregulile din magazine

Un număr de 25 de avertismente și sancțiuni contravenționale de peste 16.000 de lei au aplicat inspectorii sanitar-veterinari în urma controalelor desfășurate în unitățile de alimentație publică din județ. De asemenea, patru fermieri s-au ales cu amenzi în valoare de aproximativ 3.500 de lei pentru nerespectarea condițiilor de comercializare a animalelor vii.

 

La începutul lunii martie, inspectorii din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara au desfășurat mai multe acțiuni de control în domeniul siguranței alimentelor. În urma verificărilor, organele de control au aplicat șase      sancțiuni contravenționale în valoare de 16.200 de lei și 25 de avertismente. Conform reprezentanților DSVSA Hunedoara, principalele neconformități pentru care s-au dispus sancțiunile contravenționale și avertismentele au fost: etichetare defectuoasă sau lipsa acesteia, depozitare și manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare și neîntreținerea corespunzătoare a spațiilor și ustensilelor din dotare. Acestea nu au fost singurele sancțiuni aplicate de inspectorii sanitar-veterinari. Tot în aceeași perioadă, au fost efectuate și verificări în domeniul sănătății și bunăstării animalelor. „Ca urmare a controalelor efectuate au fost aplicate 12 avertismente și patru sancțiuni contravenționale în valoare de 3.420 de lei. Neregulile identificate au fost: comercializarea animalelor neînsoțite de documente sanitar-veterinare, inclusiv cele aduse pentru comercializare în târgurile de animale vii și neanunțarea medicului veterinar cu privire la animalele nou introduse în exploatație”, a declarat directorul executiv al DSVSA Hunedoara, Daniela Lăncrăjan.

 

Au început controalele specifice Sărbătorilor Pascale

 

DSVSA Hunedoara a demarat deja controalele specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, pentru a asigura hunedorenilor un comerț cu alimente sigure. Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică. Potrivit inspectorilor, se vor verifica în special abatoarele şi centrele autorizate pentru sacrificarea mieilor dar şi unităţile care comercializează produse specifice sărbătorilor de Paşte. În plus, reprezentanții DSVSA vor verifica unităţile de panificaţie şi fermele producătoare de ouă din județ.

Vezi și

Close