glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateTimp liber

„Amantul înșelat”, concert Anna Savkina, Centenarul pe înțelesul copiilor și filme în acest weekend

Pe agenda culturală de timp liber din weekend sunt trecute evenimente cultural-artistice atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Astfel, pasionații de teatru au ocazia să vizioneze comedia năucitoare „Amantul înșelat”, în timp ce melomanii sunt așteptați la un concert extraordinar susținut de Anna Savkina (Rusia). Cinefilii pot viziona mai multe filme în premieră la cinematograful devean și hunedorean, iar micuții sunt invitați la manifestarea intitulată „Micuța FiFi și Centenarul pe înțelesul copiilor”.

„Amantul înșelat”, o comedie năucitoare la cinematograful hunedorean

Hunedorenii sunt invitați la finalul acestei săptămâni la o comedie spumoasă la Cinematograful „Flacăra” din Hunedoara. Este vorba despre „Amantul înșelat”, un spectacol de Orlin Diakov, în regia lui Sorin Misirianțu. Spectacolul are loc duminică, de la ora 19:00. „Amantul înșelat” este o comedie a la Tarantino, care abordează lupta dintre doi bărbați pentru Femeia care face parte din destinul amândurora. O întâlnire în parc între soț si amant și o oră de haz pe seama luptei fără scrupule dintre cei doi. Regula este că nu există reguli. Se iau ostatici, se leagă cu cătușele de bancă, se îmbrâncesc, se împrietenesc, se îmbată… Din distribuție fac parte actorii Ioan Isaiu și Sorin Misirianțu. Biletele pot fi procurate de la caseria Cinema-ului. Prețul unui bilet este de 25 lei, respectiv 20 de lei pentru elevi, studenți și pensionari. Programul casieriei este următorul: Luni – Vineri orele 13:00 – 20:00 și Sâmbă – Duminică orele 10:00 – 20:00. Informații și rezervări, de luni până vineri, între orele 13:00 – 20:00, la tel. 0354-882444 sau 0732-895527.

Concert Anna Savkina la Teatrul de Artă

Melomanii din județ sunt invitați în acest final de săptămână la un concert extraordinar susținut de violonista Anna Savkina (Rusia), dirijor Petronius Negrescu și cu participarea Filarmonicii de Stat din Arad. Spectacolul are loc duminică, de la ora 19:00, la Teatrul de Artă Deva. În program vor fi piese de W. A. Mozart: „Eine Kleine Nachtmusik”, Concertul nr. 5 pentru vioară și orchestră și Simfonia 29. Prețul unui bilet este 30 lei, respectiv 15 lei cu reducere. Biletele pot fi procurate online: https://www.blt.ro/concert-extraordinar-la-teatrul-de-arta-deva.html. Considerată drept una dintre cele mai expresive tinere violoniste ale lumii, Anna Savkina este câștigătoarea a numeroase premii internaționale, printre care Louis Spohr (Germania), David Oistrach (Rusia), Heino Eller (Estonia) și Andrea Postacchini (Italia). Este dublă câștigătoare a Concursului internațional Sendai din Japonia, laureată a HSBC Bank și deținătoare a premiilor Gazprom. Anna Savkina a fost invitată de numeroase orchestre de prestigiu, precum Orchestra simfonică Ceaikovski, Filarmonica Sendai, Orchestra Musica Viva, Virtuozii din Moscova, Orchestra Națională a Ucrainei, Wienerklassik, orchestra de stat „Noua Rusie”, Orchestra de Tineret Leonid Nikolayev, Stattskapelle Weimar, Orchestra Națională Rusă și Orchestra Națională a Estoniei. A colaborat cu dirijori precum Vladimir Fedoseyev, Pascal Verrot, Junichi Hirokami, Alexander Rudin, Vladimir Spivakov, Vladimir Sirenko, Yuri Bashmet, Paavo Jarki etc.

„Micuța FiFi și Centenarul pe înțelesul copiilor”, din nou la MCDR Deva

Micuții din Deva sunt invitați astăzi la un eveniment special organizat de Trupa de actori profesioniști „Hocus-Pocus” din Sibiu, care va avea loc la Palatul Magna Curia. Este vorba despre o etapă a unui proiect intitulat „Micuța FiFi și Centenarul pe înțelesul copiilor”, care și-a propus să prezinte evenimentele Marii Uniri prin spectacole de teatru cu implicarea copiilor, în scene educaționale pentru înțelegerea Centenarului. Evenimentul are loc de la ora 11:00. „La 100 de ani de la Marea Unire mulți dintre copii nu reușesc să înțeleagă importanța acestor file de istorie ale neamului românesc. Prin intervențiile propuse în proiect se are în vedere prezentarea sub o formă accesibilă și ușor de înțeles a evenimentelor Marii Uniri, dar și posibilitatea cunoașterii de către tânăra generație a personalităților marcante care au făcut posibilă existența unei Românii Mari. Este un proiect educațional și interactiv adresat copiilor, al cărui scop este acela de a readuce la viață file de istorie. Vom aborda evenimentele într-o ordine cronologică având ca reper evenimentele petrecute în Primul Război Mondial. Împreună cu Micuța FiFi, cele mai importante momente vor deveni foarte ușor de înțeles pentru cei mici. <Unirea s-a născut la sat>, <Să întindem masa mare – ardeleni, munteni și moldoveni>, <Povestea tricolorului> sau <M-așteaptă mama-n prag acasă> sunt doar câteva momente vitale din istorie pe care le vom interpreta cu ajutorul actorilor profesioniști”, se precizează în descrierea evenimentului.

Filme la „Patria” și la „Flacăra”

Cinefilii din județ pot viziona în weekend mai multe filme în premieră la Cinematograful „Patria” din Deva și la „Flacăra” din Hunedoara. Astfel, la cinematograful devean începând de astăzi și până duminică, vor rula următoarele filme: ora 13:00 – „Wheely: Voios şi Iute” (regizor Yusry Kru), ora 15:00 – „Venom” (reg. Ruben Fleischer), ora 17:30 – „Mile 22: Misiune secretă” (reg. Peter Berg) și ora 20:00 – „Blestemul celor rămaşi” (reg. Scott Speer). Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. Programul filmelor în weekend la cinematograful hunedorean este următorul: Vineri cinematograful este rezervat pentru Balul Bobocilor; Sâmbătă, ora 11:00 – „Wheely: Voios și Iute” (3D), 14:00 – „First Man: Primul om pe Lună” (reg. Damien Chazelle, 2D), 17:00 – „Mile 22: Misiune Secretă” (2D), 20:00 – „I still see you: Blestemul celor rămași” (2D); Duminică, ora 11:00 – „Wheely: Voios și Iute” (3D), 13:00– „First Man: Primul om pe Lună” (2D), 15:30 – „Mile 22: Misiune Secretă” (2D), iar de la ora 19:00 are loc piesa de teatru „Amantul înșelat”.

Șase probe speciale la întrecerea MTB Enduro de la Straja

Iulian RADU

Straja MTB Enduro, întrecere ce va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni (13 – 14) octombrie, este prima competiţie în care vor fi valorificate traseele de ciclism montan amenajate în Staţiunea Straja, din Valea Jiului.

Concursul se va desfăşura într-un format tip raliu și va cuprinde şase probe speciale cronometrate. Traseele Lupilor şi Baloo, deja consacrate, se vor diviza în câte două segmente; la acestea se vor adăuga două noi poteci, în zona superioară a staţiunii Straja. În general, potecile pe care se va desfăşura concursul sunt de coborâre, dar au şi segmente de urcuş.

Cursa reprezintă o provocare lansată tuturor pasionaţilor de ciclism montan şi este organizată de Fundaţia Noi Orizonturi Lupeni, în parteneriat cu Asociaţia Bike Attack Reşiţa şi Clubul Alpin Valea Jiului şi susţinută de Primăria municipiului Lupeni şi SC E-Distribuţie Banat SA.

Organizatorii susţin participarea tinerilor minori în competiţiile de enduro din România, a fetelor mai cu seamă. În susținerea acestei inițiative, pentru categorii de participanţi menționate înscrierea la competiţia Straja MTB Enduro este gratuită.