glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Aloooo! Poliția Locală din Hunedoara, Poliția Română și DIICOT, unde sunteți?!

Droguri, alcool, scandaluri și mizerie în preajma Cinematografului „Flacăra”

Tinerii, și nu numai, din municipiul Hunedoara, sunt împiedicați să ia parte la un spectacol, o piesă de teatru sau să vizioneze un film la Cinematograful „Flacăra” de către drogații care „bântuie” zilnic prin fața cinema-ului. Revoltați din cale afară de scandalurile care au loc „la ordinea zilei” și de oamenii suspecți din acea zonă, reprezentanții sălii de cinema trag un semnal de alarmă și atenționează autoritățile statului să-și facă datoria și să ia atitudine.

Cinematograful „Flacăra” din Hunedoara a fost redeschis publicului în urmă cu trei luni, după 10 ani în care a stat în paragină. Asta, datorită unor investitori din Cluj care au refăcut sala de cinema și au dotat-o cu aparatură de ultimă generație. De când a fost deschis oficial cinema-ul, hunedorenilor și în special tinerilor le este frică să meargă la film din cauza oamenilor ciudați care se perindă prin fața sălii. Mai mult decât atât, zilnic au loc scandaluri și bătăi, iar zilele trecute chiar a fost spartă o mașină în acea zonă. Cel mai grav este că, din spusele administratorilor cinematografului, polițiștii locali sunt aproape inexistenți și nu au luat până acum nicio măsură. „Este inacceptabil ce se întâmplă în zona cinematografului. Pe lângă faptul că s-a spart o mașină chiar în fața sălii de spectacol, tot timpul este plin de drogați. În orice moment al zilei sunt mai mulți care se droghează, fac scandal, urlă, se ceartă, se bat – lucruri ieșite din comun. Totuși, vorbim de o sală de spectacole, unde au loc filme, piese de teatru, evenimente culturale la care vin copii cu părinți și nimeni nu ia nicio măsură. De trei luni de când am deschis cinematograful, nu am văzut niciun echipaj de poliție care să ia atitudine. Noroc că avem un contract cu o firmă de pază că altfel ne-ar fi și nouă frică să intrăm în sală. Nu este posibil așa ceva! În plus, este foarte ciudat că toată lumea știe ce se petrece aici, hunedorenii nu sunt străini de această situație, cu siguranță nici Poliția Locală, dar se pare că preferă să ignore problema. Am investit banii noștri (și nu puțini) pentru ca Hunedoara să aibă un cinematograf, o chestie frumoasă, de cultură, să aibă oamenii unde să se relaxeze și să-și petreacă timpul liber și ne împiedicăm de aceste probleme. Este strigător la cer! Am auzit foarte mulți tineri și copii, ba chiar și adulți că le este frică să vină la film sau la spectacole din cauza drogaților și oamenilor suspecți care își fac veacul în preajma cinema-ului. Deocamdată nu am luat legătură cu cei de la Poliția Locală dar toate aceste lucruri se știu”, a declarat pentru Glasul Hunedoarei, unul dintre investitori, Ovidiu Călin.

Autoritățile statului, inexistente

Investitorul clujean susține că deocamdată nu a făcut o reclamație oficială la Poliția Locală privind toate lucrurile necuvenite care se întâmplă în preajma cinematografului dar este hotărât să facă orice pentru ca oamenii să meargă și să privească un spectacol în siguranță. „Aloooo!!! Poliția Locală, unde sunteți? Poliția Română? sunteți inexistenți! IPJ Hunedoara, știți toate problemele dar vă faceți că nu vedeți! Aloooo, DIICOT! Unde naiba trăim? Voi toți chiar nu realizați că la acest cinematograf vin copii cu părinți, oameni care vor să vadă o piesă de teatru, tineri care vor să vadă un film bun? Chiar nu realizați că în acest moment voi care trebuie să mențineți legea călcați în picioare și ultima fărâmă de demnitate a hunedorenilor, acei oameni simpli pentru care o oră de cultură înseamnă o oră în plus de viață? Rușine să vă fie! De acum înainte voi lupta cu propriile arme. Sunt hotărât să fac sesizări la toate organele competente și voi face reclamații zilnic dacă va fi nevoie până când voi constata că această zonă este sigură. Vă promit că voi ajunge personal la Ministrul de Interne, unde voi prezenta un raport detaliat cu poze și documente. Vouă chiar nu vă pasă de viitorul copiilor voștri? Doamne ferește să se întâmple ceva că atunci sigur se va autosesiza cineva, dar mă tem că va fi prea târziu. De aceea, vreau să trag un semnal de alarmă din timp pentru ca lucrurile să se îndrepte și cetățenii să se simtă în siguranță când vin la cinematograf, nu să le fie frică”, este mesajul postat pe o rețea de socializare postat de Ovidiu Călin.

Șeful Poliției Locale: „Afirmațiile nu sunt fondate. Noi nu am primit nicio reclamație!”

Contactat telefonic de redactorii cotidianului „Glasul Hunedoarei”, șeful Poliției Locale din Hunedoara, Tiberiu Furcă, susține că afirmațiile nu sunt fondate. „Noi nu am primit niciun fel de reclamație. Am înțeles că administratorii cinematografului au postat un mesaj pe un site de socializare și chiar am trimis astăzi (n. red. ieri) un șef de serviciu la cinema să vadă despre ce este vorba. Se pare că a fost o confuzie și că aceștia se refereau la Poliția Română, nu la Locală. Mai mult, colegul meu a sesizat că a fost mai mult o chestie de nemulțumire și frustrare, niște afirmații nefondate. Eu din câte știu în fiecare seară au fost polițiștii locali în zonă, ba chiar au aplicat sancțiuni pentru consum de alcool, aruncat de deșeuri, tulburarea liniștii publice, dar faptele de natură infracțională nu intră în competența noastră. În plus, colegul meu l-a întrebat pe administratorul cinematografului că de unde a dedus că erau drogați și acesta i-a răspuns că fumau. Apăi, dacă văd că fumează un om nu pot să deduc eu că este drogat sau nu. Tot ceea ce pot să mai spun este că acea zonă reprezintă una de interes pentru noi și polițiștii locali tot timpul patrulează pe acolo”, a declarat Tiberiu Furcă.