glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

„Alba – neagra” cu închiderea autostrăzii

Autostrada NU s-a închis ieri, deşi aşa se anunţase oficial

Ieri s-a circulat normal pe A 1, între Simeria şi Deva, deşi încă de la finele săptămânii trecute Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara anunţase că, pe porţiunea amintită, circulaţia va fi închisă începând din data de 10 septembrie. Se pare că antreprenorul nu s-a grăbit să amplaseze semnalizările şi să instituie restricţiile de rigoare. Ieri la amiază nici măcar Poliţia Autostrăzi nu ştia exact momentul în care bucata de autostradă amintită va fi închisă.

 

Pe 20 august, constructorul, Spedition UMB, prin intermediul Primăriei Deva, anunţa că doreşte să închidă autostrada, la Simeria, pentru a putea să-şi conecteze lucrarea, lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva, cu porţiunea dată în folosinţă încă din 2012 (autostrada Deva – Orăştie). Nu s-a respectat data de 3 septembrie pentru că Direcţia Rutieră din cadrul IGPR şi şefii din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au considerat mai potrivită data de 10 septembrie pentru aplicarea măsurii de închidere.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dorit să se facă utilă şi a anunţat, la finele săptămânii trecute, că autostrada se va închide la Simeria pe 10 septembrie. Doar că, surpriză, nu s-a întâmplat nimic. Conform procedurilor, antreprenorul lucrării ar fi trebuit să se mobilzeze, să monteze indicatoarele temporare, să instituie restricţiile de rigoare şi să ceară apoi Poliţiei Autostrăzi o recepţie a lucrărior de semnalizare temporară. Reprezentanţii Spedition UMB nu au putut fi contactaţi pentru a ne lămuri cum s-a ajuns în situaţia în care CNAIR să anunţe că se închide autostrada pe 10 septembrie, dar momentul să fie, de fapt, amânat.

 

Probabil miercuri, joi sau vineri

 

Singurele informaţii cât de cât mai clare ne-au parvenit de la Poliţia Autostrăzi (cu sediul regional în judeţul Sibiu). „Nu s-a închis autostrada la Simeria pentru că antreprenorul mai are nevoie de două – trei zile să instituie restricţiile şi semnalizarea temporară. Am vorbit şi noi cu ei (cu contructorii – n.red.) astăzi (ieri – n.red.) şi am înţeles că, probabil, pe joi vom fi chemaţi pentru recepţie (recepţia lucrărilor de semnalizare temporară – n.red.). Oricum, nu se închide autostrada nici astăzi (luni) şi nici mâine (marţi)”, ne-a declarat comisarul-şef Gheorghe Cunţan.

Purtătorul de cuvânt al DRDP Timişoara, Alina Sabou, a declarat „Antreprenorul desfășoară procedurile de montare a semnalizării pe autostradă, la nodurile rutiere de pe A1, pe DN 7 și DN 76, etapă după care se va face recepția semnalizării, împreună cu Poliția Autostrăzi și se va dispune măsura de închidere a traficului. Pe parcursul acestor proceduri, traficul pe sectorul de autostradă se poate desfășura normal și nu este nevoie de închiderea propriu zisă a circulației”. Când anume, nu se ştie exact, completăm noi.

Informaţii neoficiale indică faptul că închiderea efectivă a autostrăzii la Simeria va fi anunţată cu doar 24 de ore înainte.