glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Agenda de weekend

Finalul de săptămână îi întâmpină pe hunedoreni cu ediția a VIII-a a tradiționalului eveniment cultural-artistic „Sărbătoarea Taragotului” și cu cea mai cunoscută sărbătoare a moților: Târgul de fete de pe muntele Găina.

De asemenea, hunedorenii cu mic cu mare pot degusta cele mai delicioase fructe de mare și dulciuri turcești în cadrul festivalului mediteranean, iar pasionații de adrenalină și cai putere sunt așteptați la competiția automobilistică Cupa Hunedoara- Hăşdat. La cinema puteți urmări „Spider-Man: Far From Home / Omul-Păianjen: Departe de casă”, iar la Castelul Corvinilor va fi pus în scenă ultimul spectacol din cadrul festivalului „Hunedoara lirică”– Operettvarasz – Magia Operei, un spectacol în limba maghiară.

Vineri

La defilarea străjerilor

Ora 11:00, Cetatea Deva

Ieșiți din tipare și intrați în istorie cu Garda Cetății Deva!

Turiștii și localnicii vor avea ocazia să asiste la defilarea străjerilor din Garda Cetății. Timp de două ore, cavalerii Gărzii vor efectua activități de strajă și patrulare în incinta fortificației.

La festival

Ora 12:00, Piața Cetății Deva

Festival mediteranean la Deva

Devenii și nu numai sunt invitați la un eveniment culinar dedicat fructelor de mare și dulciurilor turcești. Din meniu nu vor lipsi scoici, creveți, caracatiță, calamar, rapane, pui de baltă, midii, paella sau homari.

La sărbătoare

Ora 18:00, Vața de Jos

Sărbătoarea Taragotului

Pe scenă vor urca cei mai cunoscuți maeștri ai taragotului: Sergiu Cipariu, Pera Bulz, Dumitru Dobrican, Adrian Neamțu, Gigi Tăbăcar, Dan Gâdea, Mihai Mariș, Ionel Coza, Petrică Pașca, Nicolae Jurj etc.

Sâmbătă

La competiție automobilistică

Ora 08:00, municipiul Hunedoara

Cupa Hunedoara- Hăşdat

Întrecerile aşteptate cu multă nerăbdare de iubitorii acestui gen sportiv se vor desfăşura pe traseul consacrat de la Hăşdat, la ieşire din municipiu. Pe listele de start sunt înscrişi sportivi din mai multe judeţe ale ţării, amatori şi profesionişti.

La „Găina”

Ora 19:30, Muntele Găina

Târgul de fete de pe Muntele Găina

Evenimentul va cuprinde un spectacol folcloric, recital susținut de Gino & Band și Compact, foc de tabără și o discotecă în aer liber până în zorii zilei de duminică.

La TV

Ora 22:15, Pro Tv

„Jocurile foamei: Revolta – Partea I”

Katniss se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei, întrebându-se încontinuu dacă a avut vreun rost surprinzătorul complot împotriva Capitoliului ce a salvat-o de la o moarte sigură.

Duminică

La expoziție

Ora 11:00, în centrul Devei

„Istorie şi Cai putere”

Evenimentul va reuni într-o expoziție, în centrul Devei, mașini de epocă – adevărate bijuterii pe patru roţi, dar și motociclete cu mulți cai putere.

La film

Ora 15:00, Cinema „Patria” Deva

„Spider-Man: Far From Home / Omul-Păianjen: Departe de casă”

Tom Holland revine în rolul super-eroului prietenos din vecini, care, după evenimentele din „Avengers: Endgame”, trebuie să intervină pentru a se opune noilor ameninţări puse în faţa lumii noastre, care s-a schimbat pentru totdeauna.

La spectacol

Ora 21:30, Castelul Corvinilor

Magia Operei

Ultimul spectacol din cadrul festivalului „Hunedoara lirică” este unul în limba maghiară – Operettvarasz – Magia Operei, susținut de membrii proiectului Operett Group.

Tags

Vezi și

Close