glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Agenda de weekend

Finalul acesta de săptămână se anunță a fi unul plin de evenimente culturale și de entertainment. Pasionații de mașini sunt invitați la cea de-a doua ediție a „Deva Auto Tunning Show”, iar iubitorii de teatru pot viziona monodrama „Aglaja și Dumnezeul ei din mămăligă”. Micuții pot urmări povestea lui Harap Alb și se pot distra cu Mickey și prietenii săi. De asemenea, pe agenda culturală de timp liber sunt trecute trei evenimente de amploare: „Festivalul Luminii”, „Noaptea muzeelor” și „Festivalul Narciselor”.

Vineri

La expoziție
Ora 10:00, Piața Cetății Deva
„Deva Auto Tunning Show”
Expoziția de mașini tunate DATS se va desfășura pe toată perioada weekendului. În cadrul evenimentului vor avea loc și diferite concursuri cu premii, dar și un concert hip-hop.

La teatru
Ora 18:00, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani
„Aglaja și Dumnezeul ei din mămăligă”
Spectacolul este o monodramă, în interpretarea Irinei Bodea Radu. Regia artistică este semnată de Muriel Jakab Manea.

La film
Ora 20:00, Cinema „Flacăra” Hunedoara
„John Wick 3: Parabellum/ Război Total”
Cea de-a treia parte a celebrei francize îl găsește pe infailibilul asasin John Wick (Keanu Reeves) într-o nouă situație la limita imposibilului.

Sâmbătă

La festival
Ora 15:00, Castelul Covinilor
Festivalul Luminii
Ateliere și momente artistice organizate de Cercetașii României, dar și un spectacol de lumini creat de aprinderea a mii de „gulguțe” la lăsarea serii.

La spectacol
Ora 18:00, în Piaţa Unirii din Deva
„Festivalul cântecului şi dansului sârbesc”
Melodii şi dansuri care au fascinat o lume întreagă vor fi aduse pe scenă de Miroslav Ilic – care a cântat în duet cu Lepa Brena celebrele „Zivela Jugoslavija” şi „Jedan dan zivota”.

La muzeu
Ora 20:00, Deva, Hunedoara, Brad și Orăștie
„Noaptea muzeelor”
În cadrul evenimentului vor avea loc proiecții video-mapping, diverse ateliere, expoziții, concerte de muzică live, prezentare de armuri medievale târzii etc. La Hunedoara, la Castelul Corvinilor, cu începere de la ora 21.00 va avea loc un concert Paula Seling, urmat la ora 22.00 de focuri de artificii şi alte sesiuni de video-mapping.

Duminică

La festival
Ora 08:00, Sălașu de Sus
Festivalul narciselor
Evenimentul se desfășoară sâmbătă și duminică, iar în cadrul acestuia va avea loc o competiție sportivă, Balul Narciselor – sâmbătă și nedeia narciselor și un spectacol folcloric – duminică.

La teatru
Ora 12:00, Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani
„Harap Alb”
Un spectacol în premieră adresat micuților din județ. Regia este semnată de Ciprian Huțanu, iar scenografia îi aparține lui Gavril Siliteanu.

La spectacol
Ora 19:00, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva
Clubul lui Mickey
Minnie, Donald, Daisy, Goofy și Pluto vin la Deva pentru a se împrieteni cu toți copiii dornici de aventură și pentru a serba ziua prietenului lor Mickey.