glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Agenda de week-end

Sfârşitul de săptămână pare a fi dominat, oarecum, de spectacolele din cadrul festivalului „Hunedoara lirică”. Cine nu e amator de muzică clasică are la îndemână fel de fel de variante, de la filme la TV (mai mult pentru cei mari), sau filme la cinema (mai mult pentru cei mici), la reprezentaţii de reenacment istoric (la Costeşti) şi sărbători locale ori regionale (zilele comunei Şoimuş ori „Întâlnirea moţilor cu istoria”, la Dupăpiatră). Week-end-ul nu se anunţă deloc plictisitor.

 

VINERI

 

La film

 

15.10 sau 17.40 – Cinema City Deva

 

“Câinele, adevăratul meu prieten”- Unele prietenii durează mai mult de o viaţă. Acesta este și cazul filmului amintit, continuarea succesului internațional care și-a adjudecat inimile a milioane de spectatori.

 

La spectacol

“Turandot”

 

Ora 21.30 – Castelul Corvinilor Hunedoara

Festivalul „Hunedoara lirică” revine în această seară în locul în care, practic, s-a născut vreo 9 – 10 ani în urmă. Pe scena amenajată în „Curtea Husarilor” va fi prezentată „Turandot”, opera lui Giacomo Puccini.

 

La TV

 

Ora 23.00 – TVR 1

 

„Legende şi mistere” (documentar) Realizatorii seriei dau praful la o parte de pe dosarele celor mai cunoscute şi emblematice mistere ale lumii, şi realizează o serie dinamică ce încearcă să dea răspuns întrebării: care este adevărul din spatele celor mai grozave legende din istoria omenirii.

 

SÂMBĂTĂ

 

La festival antic

 

Ora 12.00 – Costeşti, comuna Orăştioara de Sus

 

„Frăţia lupilor” – festival de reconstituiri istorice organizat pe platoul de la marginea satului Costeşti, unde vă aşteaptă ateliere, demonstraţii de lupte, jocuri interactive şi „punerea în scenă” a unei bătălii dacii conduşi de Burebista şi triburi celtice din Balcani

 

La spectacol

 

Ora 19.00 – Şoimuş

 

“Zilele comunei Şoimuş” – spectacol dedicat în special celor mici (cu personaje Disney, Burtiplici şi Tontolici, clovni, cadouri surpriză şi recital Andra Gogan).

 

La TV

 

Ora 23.00 – ProTV

 

„Concediu de la căsnicie” (comedie) – Doi prieteni foarte buni căsătoriți de mulți ani, sunt pe punctul de a afla ce pot face cu o săptămână de libertate absolută. Încercând să readucă pasiunea în căsniciile lor, consoartele celor doi le oferă soților o săptămână în care sunt liberi să facă orice își doresc, fără întrebări și mai ales, fără consecințe.

 

 

 

DUMINICĂ

 

La o sărbătoare a moţilor

 

Ora 10.00 – satul Dupăpiatră, comuna Buceş

 

“Întâlnirea moţilor cu istoria”. Momentele solemne (prezentarea onorului, depunerea de coroane, slujba de pomenire a eroilor, evocarea istorică) vor avea loc între 10.00 şi 12.00. Ele vor fi urmate de un spectacol folcloric.

 

La film

 

Ora 15.20 sau 17.30 – Cinema City Deva

 

„Povestea jucăriilor 4” – filmul lansat în România abia pe 28 iunie anul acesta continuă povestea de succes a studiourilor Disney-Pixar, poveste care cucereşte deja mai multe generaţii. De data aceasta, o nouă jucărie, pe nume Forky, se alătură găştii lui Woody, iar o călătorie le dezvăluie tuturor cât de mare poate fi lumea.

 

La spectacol

 

Ora 21.30 – Lapidariumul Palatului Magna Curia din Deva

 

„Nabucco” – opera lui Giussepe Verdi încheie prima parte a ediţiei 2019 a Festivalului  „Hunedoara lirică”, alte două reprezentaţii, cu alte piese, fiind programate pe 18 şi 21 iulie la Deva şi Hunedoara.

Vezi și

Close