glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Agenda de week-end

Ne așteaptă un weekend plin de distracții. De vineri și până duminică, putem merge la teatru, unde are spectacolul „O noapte furtunoasă”, la film sau putem asculta un concert în John’s Cafe Deva, acolo unde este invitată trupa de rock Carousel.

 

Vineri, 07 februarie 2020

 

  • Prezentare de Roboți și Lego by CNDRobotics Deva

Ora 17:00 – 19:00, Jos pălăria – cafenea dependentă de cultură

Echipa CNDROBOTICS a Colegiului Național Decebal va susține vineri, 7 februarie, de la ora 17.00, la Jos pălăria o interesantă prezentare de roboți și Lego.

CND Robotics este clubul de robotică al Colegiului Național „Decebal” din Deva, ai cărei membrii sunt înscriși în concursurile FIRST (FTC; Lego League).

 

  • La teatru

O Noapte Furtunoasă

Dacă ar fi să rezumam piesa O NOAPTE FURTUNOASĂ am începe să amintim despre clasicul triunghi amoros soț-soție-amant, Titircă – Veta – Chiriac, o femeie divorțată cu aere de ingenuuă – Zița, un june viitor politician și patriot înfocat – Rică Venturiano, un polițist cu raison și rigid – Nae Ipingescu, și un copil de casă, amărât și un fumător împătimit – Spiridon.

Lumea prezentată de Caragiale este o lume defectuoasă, parazitară.

Dacă o lume defectuoasă devine defectuoasă înseamnă că de fapt a devenit o lume normală.

Dar ce înseamnă lume normală în zilele noastre ? Dar dacă totul s-ar petrece într-o realitate paralelă ? istorie alternativă ? o realitate steampunk ? în care acțiunea se desfășoară într-o fabrică de cherestea unde comicul de limbaj se transformă într-un limbaj mecanicizat iar replicile personajelor nu sunt de fapt, decât linii de cod de programare. Spațiul de joc seamănă cu un șantier, în care rotițe mecanice și macarale turn determină mișcarea personajelor într-o structură automatizată, construită parcă să redea metronomic marele mecanism teatral al tipurilor de comic de limbaj, de situații, de moravuri.

Distribuție Mihai FEIER, Roxana OLȘANSCHI, Mihai PANAITESCU, Eugen PĂDUREANU, Cristina LAZĂR, Marian STAN, Andreea PASCU

Ora 19:00 – 20:30, Teatrul de Artă Deva

 

  • La concert

Bogdan Ghirău Acoustic Concert (Live)

Un concert acoustic cu cover-uri pe care măcar o dată le-ai fredonat la duș, dar și cu piese proprii pe care măcar o dată le-am fredonat, dar nu în dușul tău, stai liniștit.

Pe Bogdan probabil l-ai văzut la Vocea României anul trecut, unde a întors 3 scaune și a ajuns până în etapa a 3-a. (eu îmi scriu textu’, da’ sună mai important la persoana a 3-a)

Ora 21:30 – John’s Café, Deva

 

  • La TV

Ora 20:00 – Antena 1

Lucy

Începând cu NIKITA și LEON, și până la AL CINCILEA ELEMENT, scenaristul și regizorul Luc Besson a creat unele din cele mai dure și mai memorabile eroine de acțiune din istoria cinematografului.
Acum, Besson ne-o prezintă pe Scarlett Johansson în LUCY, un thriller de acțiune despre o femeie care e prinsă accidental într-o afacere periculoasă care se întoarce împotriva celor care au răpit-o și care o transformă într-o mașinărie de luptă nemiloasă, evoluată dincolo de puterea de înțelegere omenească.

Cu: Scarlett Johansson, Morgan Freeman

Gen film: , acțiune, SF

 

Sâmbătă, 08 februarie 2020

  • La concert

Carousel  Concert (Live)

Carousel este o trupă de rock alternativ/metal/prog și multe alte influențe depinzând de povestea pe care fiecare dintre piese o expune. Trupa s-a format în Noiembrie 2017 în Cluj-Napoca având ca membrii pe Davidoaie Miruna Elena la tobe, Tudor Bob chitara, Paul Badiu chitară , Horia Ciogu bas și Alex Lasc la voce. Din Punct de vedere muzical Carousel cuprinde riff-uri de chitară puternice pe alocuri sau părți melodioase și spațiale, linii de bas dinamice peste care vin tobele balansate și în ritmuri compuse pe alocuri. Vocea variază de la melodic curat la scream toate aceste lucruri dând starea și firul epic care alternează. Un carusel muzical.

Ora 20:00 – John’s Café, Deva

 

  • La cinema

Ora 17:30 – Cinema „Patria” Deva

Birds of Prey: Păsări de pradă și fantastica Harley Quinn

După ce drumurile ei și a lui Joker se despart, Harley Quinn face echipă cu super-eroii Black Canary, Huntress și Renee Montoya pentru a o salva pe o tânără fată din mâinile unui temut criminal.

Cu: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Ewan McGregor

Gen film: acțiune, aventură, crimă

 

  • La TV

Ora 20:00 – Antena 1

Cenușăreasa

Disney spune povestea celei mai îndrăgite povești din istoria cărților pentru copii, a Cenușăresei. Rămasă singură, după ce mama ei a murit , iar tatăl recăsătorindu-se cu o femeie ce avea și ea două fiice, Cenușăreasa devine sluga propriei case și frumusețea ei este alungată sub o pulbere de cenușă. Însă iubirea ajunge și la ea atunci când seara balului sosește, și neputând merge din cauza că surorile ei erau complexate de frumusețea ei și au împiedicat-o să meargă la bal, acesteia i-a venit în ajutor o zână.

Însă, timpul, mereu neîncăpător, a făcut-o pe frumoasa fata să își piardă iubirea în seara balului, dar să o întâlnească în hainele ei cele ponosite…

Cu: Ilene Woods, William Phipps

Gen film: animație, aventuri

 

Duminică, 09 februarie 2020

  • La teatru

Trandafirii de piatră

“A fost odată ca niciodată…” adică cândva, demult, “pe vremea când urşii se băteau între ei cu cozile…”, dar care s-a întâmplat de-adevăratelea, pentru că “dacă n-ar fi, nu s-ar povesti!” Ăsta este basmul, una din creaţiile cele mai vechi ale omului. Pe vremuri, oamenii maturi ascultau basme alături de copii. Astăzi, maturii au trecut la lucruri mai sofisticate, dar care au aceeaşi esenţă, copiii rămânând să asculte în continuare basme. În multe poveşti şi filme soarta omenirii e salvată de eroi de toate felurile. În “Trandafirii de piatră”, lumea e salvată de o fetiţă. Încăpăţânată şi tenace, curajoasă şi inteligentă, la început încearcă doar să se reîntoarcă acasă din lumea în care nimerise întâmplător. Mai apoi, decide să ajute dezinteresat persoane mai în nevoie decât ea, ca la sfârşit să devină fără voie salvatoarea trandafirilor şi implicit a lumii noastre. Şi-am încălecat pe-o şa, şi v-am spus câte ceva.

Regizor Marian Stan

Ora 11:00 – 12:00, Teatrul de Artă Deva

 

  • La cinema

 Latte și cristalul fermecat

Curaj, încăpățânare, prietenie, loialitate – nimic nu e străin de mititica aricioaică Latte când are de recuperat cristalul fermecat care va alunga seceta din ținutul ei și al prietenilor ei!

Cu: Ashley Bornancin, Danny Fehsenfeld, Leslie L. Miller

Gen film: aventură, animație, comedie

Ora 11:30 – Cinema „Patria” Deva

 

  • La TV

Ora 20:10 – Tvr 2

Căsătorie cu repetiție

După o căsătorie cu repetiții, Radu și Silvia divorțează. Văzând că nu reușesc să obțină un post în București, Silvia se prezintă la postul de inginer agronom din Bolintin. În același timp, Radu, fost șofer de taxi, care termină medicina veterinară la seral, e repartizat în aceeași comună. După o perioadă de tatonări, cei doi hotărăsc să se recăsătorească.

Cu:  Mircea Diaconu, Draga Olteanu Matei

Gen film: comedie

 

 

Back to top button