glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Agendă culturală încărcată, weekend-ul trecut. Festival de artă teatrală, de umor, filme, regal de muzică clasică și Trofeul Hunedoarei

A fost un weekend plin de evenimente culturale de anvergură. Pasionații de teatru au foat așteptați la prima ediție a Festivalului de artă teatrală profesionistă, iar cinefilii au putut viziona două filme la cinematograful devean. Cei care au dorit să aibă parte de trei zile de comedie au fost invitați la Festivalul „Liviu Oros”, iar melomanii au avut ocazia să participe la un regal de muzică clasică.

„O noapte furtunoasă” deschide Festivalul de artă teatrală profesionistă

Începând de sâmbătă, hunedorenii au fost invitați la un maraton al spectacolelor de teatru, în cadrul primei ediții a Festivalului de artă teatrală profesionistă „Deva Performing Arts Festival”. Evenimentul a fost organizat de Teatrul de Artă Deva. Hunedorenii au avut ocazia să vizioneze câteva dintre cele mai bune spectacole ale teatrelor din ţară, în care au jucat artiști consacrați ai teatrului românesc precum Maia Morgenstern, Paula Chirilă, Irina Movilă, Constantin Cotimanis, Mircea Rusu, Adrian Păduraru, Richard Balint Bocskai, Rudi Rosenfeld, Marian Negrescu şi mulţi alţii. Teatrul devean a avut trei reprezentații, două dintre acestea fiind premiere („O noapte furtunoasă” care va deschide evenimentul și „Prah”). Festivalul a avut două secţiuni, o secţiune indoor (în sală) şi o secţiune outdoor (în aer liber).

Oda Europei„Odă Europei” – Regal vienez de muzică clasică la Deva

Melomanii din județ au fost invitați la un eveniment cultural de înaltă ținută. Este vorba despre concertul de muzică clasică „Odă Europei”. Concertul a fost susţinut de Orchestra Simfonică şi Corul „Vienna Opera Company”, sub bagheta dirijorului spaniol Juan Cantarell şi soliştii Catarina Lal (Austria), Antonia Cosmina Stancu (România), Marco Ascani (Italia), Marius Goşa (România), Theodore Coresi (Austria). În cadrul concertului, care a avut loc sâmbătă seara, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, peste 200 de artişti lirici şi instrumentişti au urcat pe scenă. În program au fost incluse lucrări celebre semnate de Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Gioachino Rossini, Ruggiero Leoncavallo şi Ludwig van Beethoven. Una dintre piese, artiștii au cântat-o în memoria lui senior-editorului Glasul Hunedoarei, Ștefan Ciocan.

Afis Festival Liviu OrosTrei zile de umor la Deva

Salon internațional de caricatură, spectacol de teatru pentru copii, lansări de carte umoristică, expoziții, șarje grafice, spectacol de muzică și umor sunt doar câteva dintre manifestările care au avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Umor „Liviu Oros”. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a XVIII-a ediție și s-a desfășurat pe tot parcursul weekendului. Festivalul a debutat vineri,  la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, cu spectacolul de teatru pentru copii „Muzicanții din Bremen”, în aceeași zi fiind programat spectacolul de muzică și umor „Și râsul ne unește” – recital Grupul „Vouă”. Sâmbătă, în holul mare al centrului cultural au fost organizate următoarele activități: „HumoDeva” – Salon internațional de caricatură și grafică; organizatori: Horia Crișan și Liviu Stănilă; „Biblioteca de tot râsul” – Lansări de carte umoristică: Dumitru Hurubă, Cornel Udrea și Gheorghe Căpușan; „Logica absurdului” – Expoziție de grup: prof. univ. dr. Cristian Cheșuț și studenții de la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca; „Din lunga timpului bătaie” – Expoziție de afișe; „Ars hilaria” – șarje grafice cu Radu Clețiu. Festivalul Internațional de Umor „Liviu Oros” este organizat de Primăria Deva și centrul cultural devean în parteneriat cu Asociația „Liviu Oros” și HumoDEVA.

 

afis Trofeul Hd 2018Trofeul Hunedoarei, la a VII-a ediție

Pasionații sportului au fost invitați, în acest final de săptămână, la a VII-a ediție a evenimentului „Trofeul Hunedoarei”. Acesta este un concurs de orientare sportivă, organizat cu scopul de a promova imaginea municipiului Hunedoara prin activităţile sportive, precum şi necesitatea mişcării, jocului şi sportului în societatea actuală. Startul competiției de la Hunedoara s-a dat sâmbătă, de la ora 11:00. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Hunedoara și Asociația Club Sportiv „Orienteering Masters”.

Cupa Cetății la Orientare Turistică

Afis Cupa Cetatii...Peste 200 de participanți din 25 de orașe ale țării au participat vineri, la cea de-a II-a ediție a Cupei Cetății la Orientare Turistică. Competiția s-a desfășurat pe mai multe categorii de vârstă. Startul s-a dat pe Platforma Artilerie Vest a Cetății Deva, iar concurenții au parcurs un traseu cu lungimea de 3,5 kilometri, care a inclus aleile din incinta Cetății, str. Ștefan Octavian Iosif, str. Aurel Vlaicu și Bulevardul 1 Decembrie 1918. Cei mai buni concurenți au fost premiați cu medalii și diplome. Evenimentul a fost organizat de Primăria Deva și Serviciul Public Administrare Cetate.

Vezi și

Close