glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Agendă culturală de timp liber în weekend: filme, teatru pentru copii și seară de astronomie

Hunedorenii au posibilitatea să ia parte în weekend la diverse activități de relaxare și divertisment. Cinefilii pot viziona o serie de filme la Cinematograful „Patria” din Deva și la „Flacăra” din Hunedoara, iar prichindeii au ocazia să revadă personajele lor preferate din basme, în cadrul piesei de teatru „Enter și Delete”. De asemenea, în acest final de săptămână, în județ va debuta o nouă ediție a Zilelor Maghiare, eveniment care va cuprinde, printre altele, prima ediție a „Hunedoarei Gastronomice”.

Filme la „Patria” și „Flacăra”

La Cinematograful „Patria” din Deva, începând de astăzi și până duminică, vor rula patru filme. De la ora 13:00 va putea fi vizionat „Ploey – Inimă de viteaz”, regizat de Arni Asgeirsson, de la 15:00 – „Povestea unui pierde-vară” (regizor Paul Negoescu), ora 17:30 – „Călugărița: Misterul de la mănăstire” (reg. Corin Hardy) iar de la 20:00 – „Peppermint: Gustul răzbunării” (reg. Pierre Morel). Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. Programul filmelor la Cinematograful „Flacăra” din Hunedoara este următorul: Vineri, ora 14:00 – „The Predator” (regizor Shane Black, 3D), 17:00 – „Povestea unui pierde-vară” (2D) 20:00 – „Peppermint: Gustul Răzbunării” (2D); Sâmbătă, ora 11:00 – „Luis și Mini-Extratereștrii” (reg. Christoph Lauenstein, Wolfgang Lauenstein, Sean McCormack, 3D), 14:00 – „The Nun/ Călugărița: Misterul de la mănăstire” (2D), 17:00 – „Povestea unui pierde-vară” (2D), 20:00 – „Peppermint: Gustul Răzbunării” (2D); Duminică, ora 11:00 – „Ploey: Inimă de viteaz” (3D), 14:00 – „The Predator” (3D), 17:00 – „The Nun/ Călugărița: Misterul de la mănăstire” (2D), 20:00 – „Peppermint: Gustul Răzbunării” (2D). Prețul unui bilet la un film 3D este 16 lei, iar la cel 2D –12 lei. Pentru copiii sub 5 ani, un bilet costă 10 lei. Ochelarii 3D se vor preda la intrarea în sală și spectatorul are obligația să-i înapoieze la ieșirea din sală.

Întâlnire cu cele mai faimoase personaje de basm

În acest weekend, micuții au ocazia să revadă personajele lor preferate din basme, cum ar fi Motanul Încălţat, Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie, Păcală, Micul Prinţ, Zâna Zânelor, Vrăjitoarea Vrăjitoarelor, în cadrul piesei de teatru „Enter și Delete”. Spectacolul, de Mircea Rusu, are loc de la ora 18:00, în sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva și este susţinut de trupa de teatru „Pro Scenium”. Piesa este realizată în cadrul atelierului teatral intitulat „Teatrul ca disciplină de viaţă”, organizat de Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva şi susținut de regizorul Mihai Lungeanu. „Enter & Delete” s-a bucurat de aprecierea publicului şi la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru „Experiment”, precum şi la Festivalul Internaţional de Umor „Liviu Oros”. Intrarea la eveniment este liberă.

Seară de astronomie în Cetatea Deva

Sâmbătă, între orele 19:00 și 23:00, pasionații de astre cerești sunt așteptați în Cetatea Deva, acolo unde vor putea studia corpurile cerești prin telescop. Prin șase telescoape de mari dimensiuni se vor putea observa de aproape planetele Saturn, Jupiter, Marte, satelitul natural al planetei noastre, Luna, sau grupări de stele care gravitează în jurul galaxiei. În plus, în colaborare cu DAC Airsoft, va fi organizată o seară specială de airsoft nocturn, cu arme cu lumină. Seara se va încheia cu un concert rock, susținut de trupa Black Light din Deva. Se anunță o seară plăcută și palpitantă! Evenimentul este organizat de SPAC Deva, DAC Airsoft Deva și Societatea Română pentru Astronomie Culturală. Utilizarea telescoapelor, participarea la demonstrațiile de airsoft și la concertul de muzică rock din Cetatea Devei sunt gratuite. Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei va funcționa până la ora 23:00. Dacă condițiile meteo nu vor fi favorabile, evenimentul va fi reprogramat.

„Premianții fără premii”: Ion Mătăsaru

Ediţia cu numărul 145 a campaniei civice „Premianții fără premii” îl va avea în prim-plan pe emeritul antrenor de handbal Ion Mătăsaru. Pentru exemplul său de dăruire, pentru modul în care a ales să fie alături de handbalul devean, antrenorul va fi răsplătit simbolic de societatea civilă din oraș, cu o diplomă, un buchet de flori și o strângere de mână, în semn de recunoștință pentru întreaga sa activitate. Întâlnirea cu Ion Mătăsaru are loc sâmbătă, 22 septembrie, la ora 11:00, în Piața Victoriei, din centrul Devei.

Încep Zilele Maghiare

Concerte, dansuri medievale și populare, spectacole de teatru, expoziții, prezentări de carte, târg de meșteșuguri, o caravană a filmelor și prima ediție a „Hunedoarei Gastronomice” sunt doar câteva dintre manifestările care vor avea loc în cadrul Zilelor Maghiare din județul Hunedoara. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a IX-a ediție și va debuta sâmbătă, 22 septembrie 2018, de la ora 12:00, în Piața Cetății din municipiul Deva. Acțiunea este organizată de Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva și Asociația „Geszthy Ferenc Társaság” și se desfășoară în perioada 23-30 septembrie 2018, în mai multe localități din județ: Hunedoara, Deva, Orăştie, Brad, Cristur, Petroşani, Lupeni, Petrila, Călan, Băcia și Jeledinți. Scopul evenimentului constă în promovarea relațiilor interetnice în comunități locale și a dialogului intercultural între comunități.

Vezi și

Close