glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Afecțiunea costă! O „îmbrățișare” l-a costat pe un bătrân 1.500 de lei

Un bărbat în vârstă de 82 de ani a fost acostat de trei persoane care pretindeau că îl cunosc pe un hol al Policlinicii din municipiul Brad. Pentru a-i distrage atenția, unul dintre indivizi l-a „îmbrățișat”, timp în care ceilalți doi i-au sustras din buzunar suma de 1.500 de lei.

Victima a sesizat lipsa banilor la scurt timp după ce s-a despărțit de cei trei infractori și a sesizat Poliția. În urma cercetărilor, polițiștii brădeni au stabilit că bărbații au folosit „metoda îmbrățișării” pentru a-i fura omului portmoneul cu bani. Cei trei hoți au fost identificați de polițiști: doi dintre ei sunt din Deva și au vârsta de 45 respectiv 47 de ani, iar al treilea este un bărbat din comuna Cârjiți, în vârstă de 58 de ani. „Bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Brad, cu sprijinul polițiștilor Biroului de Investigaţii Criminale Deva şi cel al luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale Hunedoara i-au depistat pe cei trei şi i-au dus la sediul Poliţiei, pentru audieri. Pe numele lor, polițiștii au deschis dosar de cercetare penală, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit victimei”, a informat IPJ Hunedoara.

Sfaturile polițiștilor

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de furt din buzunare sau genţi polițiștii hunedoreni recomandă să ţineţi cont de următoarele reguli: în mijloacele de transport în comun sau când mergeți la cumpărături nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor; nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des „vizate” de către hoţi; portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere, iar geanta nu se ţine în coşul de cumpărături; feriţi-vă de priviri indiscrete când manipulaţi banii; când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit; nu vă lăudaţi în public că deţineţi asupra dumneavoastră sume mari de bani; când faceți diferite plăţi sau cumpărături, nu scoateți tot teancul de bani, ci numai suma necesară; evitaţi să citiţi în mijloacele de transport în comun deoarece atenţia vă este diminuată şi puteţi deveni cu uşurinţă victimele hoţilor de buzunare.