glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Absolvenţii cu media 10 la Evaluarea naţională şi la Bacalaureat, premiați de Guvern

Guvernul a aprobat, joi, acordarea de stimulente financiare de câte 1.000 de lei pentru absolvenţii cu media 10 la Evaluarea naţională şi câte 3.000 de lei pentru cei cu 10 la Bacalaureat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, este vorba despre 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a şi 139 de absolvenţi de clasa a XII-a care vor beneficia de aceste stimulente financiare.

În județul Hunedoara, singurele eleve care au reușit să obțină media 10 la examenul de „capacitate” sunt Diana Maria Beța (Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani) și Alecsia Timeea Băluș (Colegiul Național „Decebal” Deva). Cele două vor primi de la Guvernul României câte 1.000 de lei. Diana Maria Beța a mai fost premiată și de Consiliul Local Petroșani, cu aceeași sumă, gest pe care, deocamdată, administrația locală din Deva nu l-a făcut pentru eleva de 10 din municipiul reședință de județ.

La examenul de Bacalaureat, trei elevi au reușit să obțină media 10, iar acestea vor fi premiate de Guvern cu 3.000 de lei.

Este vorba despre Mihai Andrei Lazăr de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Hunedoara, Iulia Ștefania Corici de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani și

Damaris Ilie, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani. Cele două tinere din Petroșani au fost premiate de administrația locală, în timp ce Primăria din Hunedoara nu a făcut deocamdată acest demers.