glasul-hd.ro Web analytics


Ultima oră

A început Evaluarea Națională: peste 180 de elevi au absentat de la prima probă

Absolvenții claselor a VIII-a din județul Hunedoara au susținut marți, prima probă din cadrul Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română. Deși nu au fost incidente, peste 180 de candidați au lipsit.

 

Zi cu emoții pentru absolvenții ciclului gimnazial. Marți, a debutat examenul de „capacitate” cu proba la limba și literatura română. Începând cu ora 9:00, candidații au intrat în săli unde au primit subiectele. Acestea au fost structurate pe două mari cerinţe, fiecare cu mai multe subpuncte. Astfel, la subiectul I, elevii au lucrat pe un text de Horia Lovinescu, „Ultima cursă”. La subiectul II, elevii au avut de redactat o narațiune de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură. Pentru această probă, în județ, s-au înscris 2.861 de elevi. „Din numărul total al absolvenţilor de gimnaziu care s-au înscris pentru această probă, în săli au fost prezenţi 2.678 de elevi, 183 de candidaţi fiind absenţi. Un elev hunedorean susține examenul în județul Timiș, din cauza unor condiții medicale precare. Examenul de Evaluare Națională se desfășoară în 16 centre de examen organizate la nivelul județului, iar lucrările elevilor hunedoreni vor fi corectate în alt județ. Din fericire, examenul a început cu dreptul, neexistând incidente”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, Cristina Bauman.

 

„Capacitatea” continuă joi, 20 iunie, cu proba la matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele finale ale examenului de evaluare vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

Back to top button
Close
Close