glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

24 ianuarie, Unirea Principatelor Române. Astăzi sărbătorim 161 de ani de la Mica Unire

 

Astăzi se împlinesc 161 de ani de la Mica Unire. 24 ianuarie 1859 este data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, ca domn al Moldovei pe 5 ianuarie 1859 și al Țării Românești, pe 24 ianuarie 1859. Este primul pas al procesului ce a dus la realizarea României Mari, al doilea fiind revenirea Dobrogei la Țară, în 1878. Fără aceste două momente, România nu ar fi fost atât de mare la sfârșitul anului 1918. Totodată, prin reformele pe care le-a înfăptuit Alexandru Ioan Cuza, susținut de colaboratorii săi, s-au pus bazele statului modern român.

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Hunedoara organizează astăzi, 24 ianuarie 2020, cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, un spectacol de dans și muzică populară susținut de Ansamblul de Cântece și Dansuri „Hațegana”.
Evenimentul va avea loc pe Pietonala Corvin din municipiul Hunedoara, începând cu ora 11:00 și se va încheia cu Hora Unirii la care sunt așteptați să participe toți cetățenii municipiului Hunedoara.