NEWS ALERT:
Home / Comunitate / „Windows & Balconies” din țară și străinătate, prezentate pe acorduri de mandolină, la „Jos pălăria” (GALERIE FOTO)
deschidere-7

„Windows & Balconies” din țară și străinătate, prezentate pe acorduri de mandolină, la „Jos pălăria” (GALERIE FOTO)

Cafeneaua dependentă de cultură „Jos pălăria” a găzduit, ieri, un eveniment cu o temă neconvențională. A fost vorba despre expoziția intitulată „Windows & Balconies”, în cadrul căreia deveanul Alin Bonța a expus 50 de fotografii cu ferestre și balcoane realizate în țară și străinătate.

Mai mulți pasionați de cultură și artă fotografică au trecut, ieri, pragul cafenelei „Jos pălăria” din Deva pentru a lua parte la vernisajul expoziției de fotografie „Windows & Balconies – ferestre și balcoane”. În cadrul expoziției, Alin Bonța, de profesie inginer, în prezent managerul unei firme ce oferă servicii de tipărire în sistem digital, a făcut o prezentare captivantă a ferestrelor și balcoanelor imortalizate de el, pe bicicletă, în diferite excursii prin țară și străinătate. Fotografiile autorului au fost prezentate pe acorduri de lăută, vihuelă și mandolină, fundalul sonor fiind oferit de artistul-orchestră al Hunedoarei, Nicolae Szekely. „Expoziția este pe o temă poate surprinzătoare pentru unii, < Windows & Balconies>, pentru că poate spun că sunt lipsit de patriotism, dar mie mi s-a părut că sună mai frumos în engleză. Practic, sunt expuse 50 de fotografii adunate de-a lungul a 10-12 ani, în excursiile pe care le-am făcut cu bicicleta prin țară sau prin străinătate. Mie mi se pare o temă și o expoziție mai originală decât celelalte expoziții foto, iar prin organizarea acesteia am vrut să arăt publicului că ferestrele și balcoanele pot să spună foarte multe lucruri despre oamenii care locuiesc în clădirile respective, dar și despre stilul lor de viață. Sunt 5-6 fotografii expuse din țară, iar restul sunt din străinătate, din țări precum Italia, Germania, Austria etc.”, a precizat Alin Bonța. Cei care nu au reușit să ajungă la vernisaj dar doresc să vizioneze fotografiile lui Alin Bonța o pot face timp de cel puțin o lună de zile, trecând pragul cafenelei „Jos pălăria”.

Despre Raluca STROIA

Citește și

SECUND cai

Iubitorii de cai sunt așteptați în Banat. La Herneacova se vor întrece cei mai buni săritori peste obstacole

În luna aprilie, la Domeniul Herneacova se dă startul competițiilor de echitație din acest an. …