glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Spitalul din Hunedoara caută un pediatru, după demisia doctoriţei Joldiş

Conducerea Spitalului Municipal “Dr. Alexandru Simionescu”, spune că este asigurat serviciul de gardă pe secţia de Pediatrie, chiar dacă, ieri după-amiază, doctoriţa Nastasia Joldiş şi-a înaintat demisia.

Medicul amintit şi şeful de secţie, dr. Lucian Tirinescu, sunt cercetaţi de Consiliul de Administraţie dar şi de o comisie medicală care va întocmi un raport pentru Colegiul Medicilor, după ce, marţi, o fetiţă de un an şi 10 luni a decedat, în condiţiile în care fusese externată “în stare clinică bună”, cu o zi înainte.

„Doamna doctor Nastasia Joldiş şi-a înaintat ieri demisia, în scris. Pentru secţia de Pediatrie avem trei medici care, pentru asigurarea serviciului de gardă vor fi ajutaţi de doi medici de pe secţia de Neonatologie. În ce-l priveşte pe domnul dr. Tirinescu vom căuta o soluţie pentru ca acesta să facă un pas în spate din postul de şef de secţie pe perioada cercetărilor. În ce priveşte postul rămas vacant, încercăm să găsim o soluţie pentru ocuparea lui în cel mai scurt timp, în mod legal, bineînţeles. De fapt, asta a fost prima problemă pe care am ridicat-o pe parcursul şedinţei în urma căreia s-a decis suspendarea celor doi medici.

Sunt trei anchete care se fac acum în acest caz: cercetarea penală, efectuată de Poliţie şi Parchet, o anchetă derulată de o comisie stabilită de Consiliul de Administraţie, şi încă o cercetare strict medicală făcută de o altă comisie care va înainta un raport către Colegiul Medicilor”, declară Radu Budae, managerul Spitalului din Hunedoara.

Citeşte şi:

Dublă anchetă la Hunedoara pentru moartea unei fetiţe. O micuţă de un an şi 10 luni a murit la o zi după ce a fost externată din Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara

Medici suspendaţi la spitalul din Hunedoara. Şeful Secţiei de Pediatrie şi medicul curant pasează responsabilitatea în cazul fetiţei decedate la o zi după externare

Tags