glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Mărginean face „legea” în Deva. Abuzuri ale Primăriei împotriva unei firme de taximetrie

Un nou scandal privind transportul public în municipiul Deva este pe cale să izbucnească, după cel legat de liniile de autobuz. Primarul Petru Mărginean încearcă să retragă abuziv licența unei firme de taximetrie sancționată de poliție, înainte ca justiția să stabilească dacă este sau nu vinovată pentru faptele constatate de oamenii legii.

Primarul municipiului Deva și angajații săi se transformă în instanță de judecată când vine vorba despre sancționarea unor posibili prieteni ai contracandidaților edilului în viitoarele alegeri.

Graba strică treaba

Societatea comercială ATP Global Transporting din Deva, licențiată pentru a desfășura activitate de transport în regim TAXI în municipiul Deva, a fost înștiințată de Primărie că prin dispoziția 519/2016, primarul Petru Mărginean a hotărât „retragerea autorizației de taxi nr. 147”, eliberată pentru un autovehicul al firmei respective. Dispoziția primarului Petru Mărginean se bazează pe un process-verbal emis de Poliția Deva, care a fost atacat în instanță de către firma sancționată, urmând ca judecătorii să se pronunțe asupra legalității sale. Conform legii, sancțiunile care decurg din procesul-verbal contestat sunt suspendate până la soluționarea de către instanță a contestației. Cu toate acestea, Petru Mărginean se transformă în judecător și stabilește el singur pedeapsa pentru firma de taximetrie. Graba cu care a acționat Mărginean are conotații electorale. Firma ATP Global Transporting din Deva aparține unor proprietari care sunt prieteni ai principalului contracandidat al lui Petru Mărginean pentru Primăria Deva, Mircia Muntean.

Fapte și acte care demonstrează abuzul Primăriei

În 19 decembrie 2015, Poliția Rutieră a depistat în trafic autoturismul firmei ATP Global Transporting din Deva, condus de o persoană care nu deținea atestat de pregătire profesională. Administratorii societății susțin că nici nu o cunosc pe Alina Frant, persoana care conducea mașina. Aceasta a împrumutat autoturismul de la șoferul angajat de firmă să o conducă, nu avea pe cupolă însemnul de taxi și nici nu a desfășurat transport public. În consecință, administratorul firmei, Zoltan Pap, a atacat în instanță procesul-verbal de contravenție pentru a fi anulat.

În 26 ianuarie, pe adresa firmei ATP Global Transporting din Deva a fost trimisă o notificare semnată de primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, prin care i se punea în vedere administratorului să pună la dispoziția municipalității, în 30 de zile, certificatul de atestare profesională a persoanei depistată că a condus autoturismul societății cu care aceasta desfășoară în mod frecvent servicii de taxi. Ca urmare a adresei primăriei, administratorul firmei a trimis, în 8 februarie, o înștiințare prin care face cunoscut faptul că procesul-verbal, pe baza căruia i se cerea atestatul profesional al numitei Alina Frant, a fost atacat în instanță și este de drept suspendat, până la o sentință definitivă. Mai mult decât atât, reprezentanții firmei de taxi au făcut dovada contestării procesului-verbal de contravenție.

Fără să țină cont de faptul că procesul verbal emis de Poliția Rutieră nu face efecte de nicio natură până la soluționarea contestației de către instanță, primarul Municipiului Deva a dispus, totuși, în data de 26 februarie, retragerea licenței de taxi.

Tags

33 Comments

 1. Ei, problemele sunt mai multe. Tot primarul a luat initiativa renumerotarii imobilelor de pe cateva strazi din Deva, sub motivul ca orasul se extinde. I-auzi!. Se extinde doar de anul trecut, nu? De cand nimeni n-a mai stiut cum sa prevada asta, nu de cu ani in urma, de cand s-au eliberat autorizatiile de constructie, nu? Te trezesti, fara sa te fi anuntat nimeni, ca CI/BI-ul tau nu mai e valabil. Ca sa ti le reinnoiesti, trebuie sa duci mai intai la primaria la care-ti platesti impozitul, acte doveditoare ca locuiesti acolo, inclusiv extras CF adeverinta de la Asociatia de proprietari, cum ca macar numarul apartamentului e acelasi si tu locuiesti acolo. Desi tu ai contract si act de identitate care certifica domiciliul tau la adresa respectiva. Tot pe adresa respectiva (si care nu mai e valabila, prin grija primariei) figureaza si sediul Asociatiei de proprietari care trebuie sa elibereze adeverinta de care ziceam si ca are niste contracte cu furnizorii de utilitati si care, nu mai are o adresa corecta, pentru ca, la cea din actul ei constitutiv, figureaza te miri cine altcineva. Si ca sa fie totul in regula, la persoanele de la urbanism nu se poate intra decat intre orele 10 si 12. Pe banii nostri, in restul programului, acesti oameni executa tampeniile care trec prin capul primarului. Pe astia nu-i intereseaza cine va face si plati transcrierile in Cartea Funciara a tuturor modificarilor privind proprietatea oamenilor de la adresele modificate unilateral de primarie. Sau de la ANAF (in caz ca ai nevoie de un cazier fiscal). Ei nu vad mai departe de propria rutina. Si isi perpetueaza proastele obiceiuri si limitele pe banii nostri. E drept ca unii din ei mai scapa si cate-o remarca de genul „oricum renumerotarea nu e definitiva, ca s-a inceput invers, din capatul celalalt… Dar nici nu se mai revine la cea veche.” Bun, dar tu ai nevoie anul asta de toate actele corecte, valide si veridice. Probabil ca le vei obtine numai cu ajutorul instantei. Oricum, tot atata va dura si obtinerea tuturor actelor de care ai nevoie de la institutiile abiltate ale statului – foarte potrivita sintagma (sic!). Cate 30 de zile de fiecare raspuns asteptat… Suntem pe cat de multi, pe-atat de prosti. Pentru primarul asta minunat si oamenii lui noi suntem dusmanii si, deci, ne-au luat la tinta. Asta, dupa ce-am primit si scrisoarea laudativa la adresa propriilor marete realizari edilitare. Pe adresa veche…

 2. Domnule Ciocan nu este abuz pentru ca firma o fost sanctionata de politia rutiera pentru ca masina firmei lor era condus de o persoana fără atestat un pericol pentru toti cetatenii care circulau cu masina respectiva.

 3. Total eronat ! Frant Gabriel este fratele Alinei Frant , angajat al firmei de taxi . Cu siguranță patronul firmei stia ca pe mașină lucrează inclusiv Alina în weekend .Pe acel Logan galben, în noaptea cu pricina , trebuia sa lucreze o tipa Selena, care defapt lucra si intr un alt loc, motiv pentru care sofer era Alina contra sumei de 40 lei. E binemeritata retragerea autorizatiei . Firma cu pricina angajează soferi , facand contracte de 2 si 4 ore . Precizez ca numitul Zoltan este doar un asociat al firmei, adevaratul administrator fiind Radoane Bogdan, un apropiat al lui Mircea Muntean. Dacă chiar sunteți o presă loială dreptatii, ar trebui sa nu scrieti astfel de aberatii .

 4. Nu cred ca cineva se risca sa retraga o licenta, fara ceva solid in spate!

 5. Cica abuz ! Sa fim seriosi ,ca daca erau sa fie in regula ,nu le retragea nimeni autorizatia 🙂

 6. Pe tine te plateste Margineanu amice??Plin de sifoane..si pe langa asta dovedeste ..cu acte sau poze ca lucra fata aia in seara aia!!Pana atunci pupincuristule mai usor cu acuzatiile:)

 7. Radoane Aurel nu este la prima abatere.A aut probleme si cu cei de la ITM Hunedoara pentru ca avea contracte de munca facute angajatilor la 2 ore pentru care a fost amendat. Din anul 2012 angajeaza persoane care nu detin atestate taxi. Mai are si un dosar penal de evaziune fiscala la Politia Economica Hunedoara . Nu este usa de biserica.

 8. Astia reinventeaza justitia. Pai..de ce sa mai faci scoala, facultate, examene si tot ce tine de ele ca sa te faci judecator/politist/jurist s.a.m.d cand poti mai simplu sa te faci primar si tai/spanzuri precum crezi tu(sau cum ti se dicteaza) fara sa tii cont de lege. Da, legea ca si marea majoritate a legilor din Romanica este interpretabila, cateodata in favoarea „baietilor destepti” si rareori in favoarea oamenilor simpli care incearca sa isi castige painea. Toti pot sa bata din gura si putini sunt cei care chiar stiu ce se intampla in spatele „cortinei”, cine sunt adevaratii conducatori ai orasului/judetului/tarii nu isi arata fata. Lingaii, pupincuristii, profitorii, beizadelele, baietii destepti si altii cei de teapa lor sunt cei care castiga cel mai mult si care pana la urma „conduc” tara, iar cei corecti, culti si omenosi raman .. pe niciunde, incearca sa supravietuiasca prin jungla „democratiei” post-decembriste si pana la urma si dintre ei se pierd multi..coborandu-se la nivelul incultilor care ii hotarasc legile tarii in care traieste.

 9. Hotararea apartine Consiliului Local…ca de altfel toate deciziile….Haideti sa invatam putina administratie…

 10. Nu conteaza cine ii patron cine ii asociat atata timp cat exista pe rol la tribunal o cere de anulare a P.V. de contraventie absolut nimeni si nimic nu poate lua nici o masura pana la solutionarea definitiva a cauzei

 11. Sincer nu inteleg ce tupeu are Radoane Aurel.Stie ca este vinovat si da vina pe primar.In anul 2013-2014 avea angajatii fara atestat taxi pe autoturismele Hd-13- Bum,Hd- 22-Atp.Din anul 2012-2015 avea contracte de munca la 2 ore pe zi de angajat desi ei lucrau cate 12 ore pe zi. A fost amendat contraventional de catre cei de la Itm Hunedoara.Parerea mea este ca aut. taxi a fost anulata corect.

 12. Unii oameni chiar înțeleg despre ce e vorba în acest articol, alții citesc și nu înțeleg nimic, nu au habar despre justiție și despre cine trebuie sa facă actul de justiție. In plus sunt multe persoane invidioase…unii oameni muncesc și se zbat iar alții stau și se uita și mor de ciuda altuia…În articol e vorba de o nedreptate pățit de cineva și se găsește câte un incult agramat sa pomenească de patroni, administratori când ei nici nu știu ce înseamnă acele funcții, de dosare penale despre care habar nu au, de amenzi și alte contravenții despre care au visat ei….niște analfabeți invidioși! În plus fiecare răspunde pentru greșelile facute în fata justiției…în fata unor instanțe de judecata nu în fata unui primar abuziv și în fata unor referenți analfabeți din cadrul primăriei. Mai mult de decât atât știu din surse sigure ca Alina Frant nu a fost niciodată angajata acele societăți….și nici fratele acesteia ..la care face cineva referire mai sus. În orice caz părerea mea e ca ar trebui ca actul de justiție sa fie îndeplinit de cei în măsura sa o facă. Restul , care nu au capacitatea intelectuala sa înțeleagă fenomenul…mai bine sa rămână în anonimatu vieții lor…dar am uitat…la revoluție am câștigat libertatea de exprimare…și din păcate e un drept și al cretinilor lipsiți de discernământ…nu doar a persoanelor cu rațiune.

 13. În mod clar e un abuz! de când lucrează Toni la biroul de taxi…s-au făcut o gramada de ilegalități.Ar fi în la un moment dat sa intre DNA-ul peste ei sa îi învețe minte! Toni ăla de la taxi e un corupt care a luat bani de la unii sa nu le retragă autorizații, îi suna pe prietenii lui sa îi anunțe când sunt controale ca sa scoată mașinile din trafic…toată lumea știe ăsta!!! Poate se sesizează cineva….

 14. toți vorbesc aiurea …justiția se face la tribunal nu la primărie….restul sunt păreri de prost gust…oricum mulți frustrați pe aici.

 15. Cred ca și tu ești judecător. nu vezi despre ce e articolul și ce scrii tu???…nu ești pe subiect.stai jos, patru !!!

 16. Cred ca și tu ești judecător. nu vezi despre ce e articolul și ce scrii tu???…nu ești pe subiect.stai jos, patru !!!

 17. toata lumea stie de Toni de la taxi si de abuzurile lui..ia autorizatii la cine vrea..are acolitii lui….Toni ala e un fel de Zeu cu 10 clase..in loc sa faca ordine si sa ajute lumea…ia painea de la gura unora..si ii ajuta pe prietenii lui sa manance cu 30 de guri…sper sa isi recuperez in instanta autorizatia taxi copilul ala…ca s-a zbatut saracul sa faca ceva !

 18. eu am pierdut o autorizatie taxi..eram pfa…au zi de la primarie..e la biroul taxi domnu toni peter anton din cristur…a zis ca nu pot sa o dau la nimeni..ca e pfa..dar altii le-au dat la remus si la alin autorizatiile…facecum vrea el..mare harababura cu autorizatiile si hotie la maxim..munteanu a dat autorizatii si a venit astia si le iau inapoi..ca la romani.

 19. Am auzit ca Radoane ăla…a avut un conflict cu alt taximetrist…care e vecin cu Toni de la primărie…și s-au hotărât sa îl frece la maxim..de aceea a fost retrasa autorizația.investigați și o sa vedeți…e unul cu mașina HD-14-AME…ăla e un pușcăriaș care a agresat mai mulți taximetriști dîn Deva și e și condamnat la pușcărie…au trimis zeci de controale la firma lui Radoane. Investigați !

 20. Am aflat..Rotea Marius e vecin de scara sau bloc cu Peter Anton…Rotea a avut un conflict cu Radoane și răzbunarea e prin Primărie….Din nou au decis sa evite instanțele…sa facă ei dreptate. Sa se știe ca Rotea a lucrat la ENEL și a furat curent în toată Deva…Pentru care are condamnare de 2 ani…cu suspendare…mare minune ca acel Muntean Alin sa nu fie chiar hoțul…a furat curent și apoi s-a certat cu un client care nu i-a dat dreptul și a intrat cu forța în casa omului..violare de domiciliu, abuz în serviciu și furt…de ăsta a fost acuzat și condamnat….mai are ceva pe la procuratura…are șanse mari sa intre la Universitatea de la Barcea .

 21. Radoane Aurel de ani de zile angajeaza persoane pe taxiuri fara sa detina atestat taxi.Alina Frant nu era angajata firmei dar ea a luat taxiul contra sumei de 40 de lei. Cand l-au prins cei de la rutiera este un abuz din partea primariei. Cand cei de la Itm a amendat firma lui Radoane tot un abuz a fost din partea primariei.Cand s-a facut dosarul penal pentru evaziune fiscala firmei lui Radoane de catre cei de la politia Economica tot un abuz din partea primariei.Radoane Aurel daca era corect nu se ajungea asa departe.Acest baiat a incercat sa-l corupa pe acel domn de la taxiuri si daca nu a reusit acum scoate povesti,prietenul sau Zoli stie acest lucru oricum sunt probe care vor fi folosite in tribunal.Oricum adevarul va iesi la iveala si Radoane Aurel va raspunde in fata legii.Asa ca sa nu mai dea vina pe altii pentru ce a facut.

 22. Tocmai…citiți esență articolului nu veniți voi cu bârfe aiurea și lăsați justiția sa decidă, nu decideți voi sau Primăria în locul judecătorilor !

 23. Aveti vreo dovada sau vorbiti asa de pomana ? Cand se aplica legea nu va convine , il acuzati nedrept pe acest om care decand a venit la primarie a preluat un haos total si o harababura , a pus la punct totul dar nu e bine nici asa cand se merge pe coretitudine . Inainte pe vremea lui Mircica s-au luat LICENTELE PE BANI GREI si acuma cand se lucreaza pe lege nu va convine .
  Treziti-va la realitate oameni buni ca asa se duce de rapa tara noastra !!!

 24. Domnule Daniel, chiar nu stiti ce spuneti. Fratele fetei in ultimul an a lucrat pe 4 masini ale lui Radoane . Daca nu ma credeti pe cuvant puteti sa il intrebati chiar pe baiat ca il gasiti in fiecare noapte pe un chervolet visiniu la city taxi. Parerile sunt impartite iar justitia sper sa fie impartiala , ajutand ca impresiile domnului Radoane sa fie ceva mai moderate. Referitor la faptul ca fata avea sau nu contract de munca, nu stiu ce sa zic, insa la fel de cert este ca timp de vreo 2 saptamani lucra de noapte pe un taxi galben apartinand domnului radoane. A se intreba dispeceratul fly taxi. 😉

 25. Toti sunt tari in gura pe internet. Daca e incalcata legea de ce nu e arestat nimeni de la primarie? Probabil pentru ca respecta legea! Dar de ce nu vreti sa respectati legea? Daca a gresit domnul de la primarie va fi pedepsit conform legii, care e problema? In unele taxiuri cind v-ati uitat ultima oara sa vedeti ce mizerie e si cum sunt imbracati unii taximetristi zici ca au venit de la plaja? Numai telenovele am vazut aici mai sus in comentarii. Ar trebui politia sa ia multe permise de taximetristi la stilul lor de condus fara semnalizare si intoarceri pe linia continua unde au ei chef ! De ce nu va luati si de politia de la circulatie?

 26. Despre Soferul in cauza,nu ma pronunt,dar este sigur faptul ca de ziua de pasti si a doua zi,nu a circulat nici’un autobuz la Calan si aveam atata nevoie,am stat acasa si am „Rumegat” si nu am putut merge la Calan la neamuri.Cred ca niciodata nu sa intamplat asa ceva in Deva si alte localitati,sa te tina acasa ,sa nu-ti viziteti Rudeniile,pacat …